Pernar zbog klevete mora platiti 40 tisuća kuna sinu Roberta Ježića

Pernar zbog klevete mora platiti 40 tisuća kuna sinu Roberta Ježića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

IVAN Pernar mora platiti 40.000 kuna Damiru Ježiću zbog klevete, piše Novi list. Naime, Pernar je 15. rujna 2016. na Facebooku napisao da je Ježić počinitelj prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale sestre Filipović iz Rijeke prije gotovo 12 godina u Čavlima, na autocesti Rijeka - Zagreb.

Damir Ježić sin je Roberta Ježića, bivšeg predsjednika NK Rijeke.

Javna isprika

Pernar se u srijedu javno ispričao Ježiću.

"Ja, Ivan Pernar, ovim putem se ispričavam gospodinu Damiru Ježiću za objavu članka objavljenog na mojem Facebook profilu dana 15. rujna 2016. godine gdje sam za istoga iznio lažne tvrdnje da je isti počinitelj prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale sestre Filipović iz Rijeke te mu se isto tako ispričavam za netočne i neistinite tvrdnje koje sam iznio u emisiji Presing emitiranoj na televiziji N1 dana 5. listopada 2016. godine u 20:00 sati, a gdje sam isto tako Damira Ježića lažno optužio da je odgovoran za smrt sestara Filipović u prometnoj nezgodi u kojoj su iste stradale", napisao je Pernar na Facebooku.

Damir Ježić će osim javne isprike dobiti i 40 tisuća kuna koje je odlučio dati u humanitarne svrhe. Nada se da će time i priča o njegovoj krivnji za smrt sestara Filipović u prometnoj nesreći prije 12 godina biti konačno završena.

"Iskreno? Nemam što komentirati, umoran sam od demantiranja, umoran sam od podizanja tužbi i to zbog čega – dokazivanja istine. Stoga ću vam samo reći da sam postignutom nagodbom dobio ispriku saborskog zastupnika Ivana Pernara na Facebooku gdje je i objavljena neistina i kleveta, dobit ću njegovu javnu ispriku tijekom zastupničke stanke za saborskom govornicom, a 40 tisuća kuna koje sam nagodbom potraživao, uplatit ću na račun Dječjeg doma u Nazorovoj. Eto, toliko vam mogu reći o cijelom slučaju", rekao je odvjetnik Ježić za Novi list.

Tri mjeseca nakon Pernarove klevete uhićen osumnjičeni za nesreću

Podsjetimo, u prosincu 2016. uhićen je 46-godišnji Robert Žaja iz Čavla, osumnjičen za smrt sestara Filipović.

Sumnja se da je Žaja 15. prosinca 2006. oko 20:25 sati, teško kršeći prometna pravila vozilom Renault Clio kod ulaza benzinske postaje Cernik, a kako bi skratio put u pravcu mjesta Čavle, ušao u južnu prometnu traku koja je bila namijenjena isključivo za promet vozila u smjeru sjevera, odnosno Kikovice, te dolaskom do 76. kilometra i 600 m autoceste A6 oduzeo prednost prolaska Toyoti Yaris, kojom je upravljala pokojna Višnja Filipović, tada 22-godišnjakinja.

Ona je izbjegavajući direktan udar vozila, naglo skrenula udesno uslijed čega se njeno vozilo više puta prevrnulo. Pokojna sestra Gordana Filipović, tada 18-godišnjakinja, ispala je iz stražnjeg desnog sjedišta na kolnik i od zadobivenih ozljeda preminula sljedećeg dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara