Pernara izbacili iz sabora, derao se dok su ga nosili. Pogledajte snimku

Pernara izbacili iz sabora, derao se dok su ga nosili. Pogledajte snimku
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

JOŠ jednim incidentom zastupnika Ivana Pernara, koji je na slobodnu temu želio govoriti izvan za to predviđenog vremena, pa u konačnici dobio zabranu govora danas i sutra, Hrvatski sabor počeo je radni dan.

Nakon što su ga iznijeli, Pernar je na hodniku vikao o pravosuđu aludirajući na slučaj grupnog silovanja kod Zadra.

Manipulirate na vrlo ružan način i ostalih 70-ak zastupnika, koliko ih je u sabornici, mogu se tako ponašati, ali to ne rade jer su pristojni i dobro odgojeni. Vi namjerno provocirate da bi vas straža iznijela, poručio je Pernaru predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Pernar je, nakon što je Jandroković pročitao dopunu dnevnog reda i pitao tko ima primjedbe na to, iskoristio priliku da bi iskazao neslaganje načinom na koji funkcionira hrvatsko pravosuđe.

Urlao o pravosuđu

Sedam osumnjičenih za silovanje u okolici Zadra je pušteno na slobodu, pravosuđe nam je katastrofa, rekao je Pernar, kojeg je predsjednik Sabora uputio da o tome može govoriti "za pet minuta", u vremenu rezerviranom za slobodne teme, no Pernar se na to oglušio i nastavio govoriti iz klupe.

"Za pet minuta možete reći sve što želite, u protivnom tražite da pozovem stražu, namjerno provocirate da budete izneseni iz sabornice", prozvao ga je Jandroković, no Pernar je nastavio govoriti, o čemu, u prijenosu se nije čulo.

Jandroković mu je potom, izrekao prvu, pa drugu opomenu, pa mu je u konačnici oduzeo pravo govoriti na saborskoj sjednici danas i sutra, odredio stranku i zamolio saborsku stražu da Pernara izvedu iz sabornice.

Stražari su to i učinili, uz Pernarovu galamu i kritike na račun pravosuđa. 

Sabor u srijedu očekuje dinamičan rad, premijer Andrej Plenković podnijet će mu godišnje izvješće o radu Vlade, a nakon toga slijedi oporbeni prijedlog o izglasavanju nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara