Peruanska policija traga za 607 osuđenika koji su pobjegli nakon urušavanja zatvora tijekom potresa

Peruanska policija traga za 607 osuđenika koji su pobjegli nakon urušavanja zatvora tijekom potresa

ŠESTOTINJAK zatvorenika iskoristilo je priliku kada je Peru u srijedu pogodio snažan potres magnitude 8 stupnjeva po Richterovoj ljestvici, te su  uslijed urušavanja zgrade pobjegli na slobodu.

Potres je izazvao kaos u zatvoru Tambo de Mora u predgrađu Chinche, udaljenoj samo 40 kilometara od epicentra potresa, javljaju mediji.

Zatvor, izgrađen na pješčanom tlu peruanske obale, nakon snažnog potresa dijelom je preplavila muljevita voda, nakon čega su zatvorenici panično počeli vikati "Tsunami! Tsunami!". Svjetla u ćelijama pogasila su se, zatvorska se vrata otvorila, a zidovi koji su okruživali zatvor srušili. Policija je počela pucati po zraku ne bi li zaustavila zatvorenike u bijegu, no kada su stanovnici okolnih zgrada počeli izlaziti na ulice, policija je iz sigurnosnih razloga prekinula oružanu paljbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od zatvorenika sami su se kasnije predali vlastima, nakon čega su prebačeni u drugi zatvor. Dvadesetak njih uhvatila je policija, dok ih je 607, prema posljednjim informacijama, još uvijek u bijegu.

U gradu Chincha u kojemu se zatvor nalazi, uslijed potresa poginulo je najmanje 170 ljudi.

Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara