Peruško i Weber nakon sastanka s Plenkovićem: "Nagodba je prihvaćena velikom većinom"

Peruško i Weber nakon sastanka s Plenkovićem: "Nagodba je prihvaćena velikom većinom"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

VLADIN izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber stigli su oko 8:30 u Banske dvore, dan nakon što je izglasana nagodba. 

Peruško je nakon sastanka s premijerom Plenkovićem ponovio da je zadovoljan što je nagodba prihvaćena velikom većinom, dodavši da će mu to olakšati posao u budućnosti, dok je njegova zamjenica Irena Weber kazala kako se od danas radi na budućnosti Agrokora.

"Drago nam je da je jučer nagodba prihvaćena velikom većinom od 80 posto. Time smo dokazali da je nagodba obuhvatila vrlo širok krug vjerovnika i to će nam olakšati budući posao", rekao je Peruško.  

Zahvalio je svima koji su radili na nagodbi, kao i onima koji su omogućili da u proteklom razdoblju Agrokor uspješno posluje, a Weber je rekla da su ona i Peruško izvijestili premijera o jučer postignutom glasanju o nagodbi, kao i da su imali zajednički sastanak s predstavnicima Sberbanka. 

"Od danas radimo na budućnosti Agrokora. Fokusiramo se na povećanje profitabilnosti, na povećanje prihoda i na povećanje efikasnosti svih operativnih kompanija", zaključila je Weber.

Slijede milijunske tužbe zbog Agrokora?

Pretpostavlja se da su Peruško i Weber Plenkovića izvijestili o postizanju nagodbe, kao i o implementaciji nagodbe te namjerama ruskih vjerovnika koji će nakon potvrde pravomoćnosti postati većinski vlasnici Agrokora. 

Proces bi mogao potrajati i nekoliko mjeseci, a očekuje se da će se žaliti Ivica Todorić, kao i vjerovnici koji su jučer bili protiv nagodbe. 

I ne samo to, jer mogle bi uslijediti višemilijunske tužbe svih onih koji se u ovom procesu osjećaju oštećenima, a njih nema malo - od vjerovnika poput Adrisa pa do manjinskih dioničara Agrokorovih kompanija kojima su nagodbom izbrisane dionice.

Podsjetimo, jučer su vjerovnici koji imaju 80,2 posto ukupnih tražbina na najvećem ročištu u povijesti Hrvatske koje je održano u Ciboninoj košarkaškoj dvorani izglasali nagodbu u Agrokoru.

Sada je mora potvrditi i Trgovački sud, čije rješenje potvrđuje zakonitost nagodbe vjerovnika.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara