Perutnina Ptuj - Pipo najavila povećanje proizvodnje i broja kooperanata

NA DANAŠNJOJ konferenciji za novinare čelni ljudi Perutnine Ptuj - Pipo d.o.o. Čakovec, predstavili su razvojne programe te hrvatske tvrtke. Kako je svoj položaj do sada učvrstila s organskom proizvodnjom u mesnoj prerađivačkoj grani i povećala svoj položaj na hrvatskom tržištu, očekuje nove investicije i projekte, koji omogućuju i izvoz na strano tržište.

Perutnina Ptuj – Pipo u zadnje četiri godine udvostručila je broj zaposlenih i proizvodnju, istodobno  proširila svoju prodajnu mrežu po cijeloj Hrvatskoj.  Ova hrvatska tvrtka zauzela je drugo mjesto največeg prizvođača peradarskog mesa u Hrvatskoj - njen tržišni udio iznosi 20%.

Predrag Šegović, direktor Perutnine Ptuj - Pipo kazao je da je u ovoj godini završena reorganizacija, što znači inovativnu i proizvodnu organiziranost. "Na taj način 100% garantiramo izvođenje tehnološkog procesa po najstrožim, zdravstvenim i sigurnosnim standardima, te potpuni nadzor svakog koraka uzornog proizvodnog procesa" - kazao je Šegović.

Svi proizvodi robnih marki Pertnina Ptuj i Poli, koji se proizvode u Čakovcu su hrvatskog porijekla. Uvoza na hrvatsko tržište gotovo i nema, budući da je manji od 1%, dok je 2000. iznosio 20%.

Kako je najavljeno, proizvodnja u slijedećim godinama će se povećavati, a isto tako će se u slijedećih pet godina povećati i broj kooperanata. To će među ostalim omogućiti, da će se Perutnina Ptuj - Pipo uključiti u prodajnu mrežu Perutnine Ptuj kao koncerna na području Europske unije i republika bivše Jugoslavije.

Po riječima Nade Krajnc, članice uprave za područje trženja i nabave i prokuriste, koja je na današnjoj tiskovnoj konferenciji predstavila poslovanje i planove Perutnine Ptuj kao koncerna, sustav Perutnina Ptuj poslovnu godinu 2005. zaključuje uspješno, iako će poslovni rezultati biti nešto niži od očekivanih. Uzrok za to je pojava ptičje gripe, zbog koje se prodaja smanjila približno za 10% kako u Sloveniji tako i u Hrvatskoj.

Garanciju visoke kvalitete i dostizanja najzahtjevnijih standarda Perutnina Ptuj - Pipo dokazuje s međunarodnim certifikatom ISO 9001. U proizvodnom procesu se već više godina primjenjuju načela sistema HACCP, s pomoću kojega na svim razinama svojih djelatnosti postižu sigurnost za potrošače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara