Petir: Nijedna država koja drži do sebe ne dovodi u pitanje ugovore s Vatikanom

Petir: Nijedna država koja drži do sebe ne dovodi u pitanje ugovore s Vatikanom

Foto: Hina

MARIJANA Petir izjavila je u Karlovcu kako ni jedna država koji drži do sebe ne dovodi u pitanje ugovore koje ima potpisane sa Svetom Stolicom, iako svatko ima pravo izraziti drugačije mišljenje, komentirajući tako prosvjedni skup u Zagrebu u organizaciji Pokreta za sekularnu Hrvatsku, Udruge Protagora i Udruge LIBERos i njihovu poruku da je raskid ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske potreban jer krši ustavno načelo odvojenosti Crkve i države.

"Svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje", rekla je Petir, ali i dodala kako ne vjeruje da će taj prosvjed polučiti bilo kakve rezultate jer se, kaže, treba podsjetiti da u europskoj civilizaciji i kulturi baštinimo kršćanske korijene te da se 90 posto građana Hrvatske izjasnilo katolicima.

"Valjda se računa i mišljenje većine. Niti jedna država koji drži do sebe ne dovodi u pitanje ugovore koje ima potpisane sa Svetom Stolicom, iako svatko ima pravo izraziti i drugačije mišljenje. Smatram da su ugovori s Vatikanom na dobroj osnovi, da ih ne treba dirati ili mijenjati", ocijenila je Petir te upitala sjećamo li se tko je prvi priznao samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara