Petrač: Smiješno je da su moje riječi shvaćene kao prijetnja Sanaderu

HRVOJE PETRAČ poručio je premijeru Ivi Sanaderu i hrvatskoj javnosti da se njegova izjava može analizirati isključivo kao politički istup osobe koja sebe i svoga sina smatra političkim zatvorenicima. Tvrdi da se epitet kojim ga je nazvao odnosi isključivo na premijerov karakter. 

"Želio bih svojem premijeru Smradaneru zaželjeti mnogo, mnogo sreće u njegovom političkom samoubojstvu", izjavio je Petrač prije nekoliko dana. Na novinarsko pitanje zašto, Petrač je tada odgovorio: "Znat će on".

Kako je ova izjava shvaćena kao izravna prijetnja sigurnosti predsjedniku Vlade jer se u slengu zagrebačke mafije riječ smrad koristi za osobe koje treba likvidirati, izazvala je burne reakcije.

Večernji list preko Petračeva odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića dobio je objašnjenje od kontroverznog tajkuna. Petrača je navodno jako iznenadilo kada je čuo kako je u javnosti odjeknula njegova izjava, te tvrdi da se ona odnosila isključivo na opis premijerova karaktera.

Komentirao je da je smiješno i neozbiljno što je Vlada njegove riječi "političko samoubojstvo" shvatila kao fizičku prijetnju premijeru. Petrač smatra da u Banskim dvorima to ne doživljavaju kao prijetnju sigurnosti premijeru, jer to ona ne može ni biti.

"Dobro se sjećam da je današnji premijer, dok je bio oporbeni političar, prije tri i pol godine u Splitu, na skupu potpore generalu Mirku Norcu, generala Antu Gotovinu uzeo u zaštitu, pozvao na državni udar te prikupljao novčana sredstva za pomoć Gotovini i njegovoj obitelji. A danas kao hrvatski premijer, za razliku od svog oporbenog djelovanja, Ivo Sadaner predvodi sotoniziranje i proganjanje generala Gotovine. Takvog čovjeka i ne može se nazvati drukčije" - poriučio je Petrač.

"Političko samoubojsvto“ je izrekao, kako je objasnio, jer je uvjeren da su njegova presuda i presuda njegovu sinu Novici, politički obojene.

Petrač smatra da je Sanaderova reakcija posljedica isključivo njegove povrijeđene taštine, ali i njegova straha što bi njegovo izručenje Hrvatskoj politički značilo za njega i njegovu vladu.

Petrač je još jednom opovrgnuo da financira odbjeglog generala Antu Gotovinu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara