Petrov: Neće MOST plesati samo jedno ljeto

Petrov: Neće MOST plesati samo jedno ljeto

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je u Osijeku kako je Most u proteklom razdoblju pokušao promijeniti sustav što ga je stvorio "maligni duopol" HDZ-a i SDP-a, koji je bio preplavljen korupcijom i kljentelizmom te obećao biračima kako će i dalje mijenjati taj sustav.

Na predstavljanju programa Mosta za predstojeće parlamentarne izbore Petrov je kazao kako Mostu nikada nije bio ultimativni cilj dobiti izbore, već pomoći državi i građanima, dodavši kako će Most biti jamac da će država biti kreirana na korist građana, a ne klijentelističkih skupina u velikim strankama.

Poručio je kako se "neće ostvariti želja HDZ-a i SDP-a da će Most plesati samo jedno ljeto".

Želimo stvoriti uvjete da se svi krajevi Hrvatske jednakomjerno razvijaju. Cilj nam je je stvoriti efikasniju javnu upravu, gospodarstvo i poljoprivredu gdje svi imaju jednake startne pozicije te obrazovanje koje će se temeljiti na kompetencijama i tako pomoći zapošljavanju. Osijek i drugi hrvatski gradovi imaju probleme s kojima se trebaju suočiti, a naš program pokušat će pokazati kako se ti problemi mogu premostiti, istaknuo je Petrov.

Govoreći o rješenjima iz gospodarskog programa Marinko Škare kazao je kako se Most zauzima za porezno rasterećenje rada i kapitala, uz zadržavanje postojeće stope PDV-a, dok se ne ostvare dovoljne stope gospodarskog rasta, promjenu strukture gospodarstva te refinanciranje dugova građana i poduzeća.

Ocijenio je kako će rezultati rasterećenja biti rast osobne potrošnje i investicija, čime će se stvoriti uvjeti za rast izvoza i  smanjivanje uvoza.

Kao neke od mjera ekonomist Dean Sinković naveo je restrukturiranje postojećeg sustava za zapošljavanje, povećanje neoporezivog dijela dohotka za sto kuna godišnje, redefiniranje poreznih razreda, što uključuje ukidanje porezne stope od 40 posto te uvođenje stope od 50 posto za prihode veće od 100 tisuća kuna.

Predstavljajući program za poljoprivredu pomoćnik ministra poljoprivrede Krunoslav Karalić kazao je kako se Most zauzima za donošenje zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu trgovine hranom, poticanje stvaranja proizvođačkih organizacija, promjenu uvjeta unutar pojedinih mjera Programa ruralnog razvoja, s ciljem veće dostupnosti sredstava OPG-ima te donošenje novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu, kako bi se decentralizirao sustav te dala veća prava i ovlasti jedinicama lokalne samouprave.

Predstavljanju programa, uz ostale, bili su nazočni ministri u tehničkoj Vladi Davor Romić i Tomislav Panenić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara