Petrov poziva Kolindu da danas raspiše izbore

Petrov poziva Kolindu da danas raspiše izbore
Foto: FAH

Čelnik Mosta Božo Petrov pozvao je danas u saboru predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović da danas raspiše izbore za Europski parlament i tako prekine "cirkus i sramotu", odnosno maratonsku sjednicu sabora koja traje već više od 24 sata.

"Pozivam predsjednicu da raspiše danas izbore pa će sav ovaj cirkus i ova sramota, koju su prouzrokovali zadnjih 24 sata biti, koliko-toliko, zaliječeni. Pozivam ju da, ako ima obraza i želi dobro Hrvatskoj, neka prekine ovu sramotu", kazao je Petrov.

Izjašnjavanje o preko 900 amandmana na konačni prijedlog Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma započelo je u četvrtak u 15 sati i još uvijek traje. Most je podnio je 888 amandmana i njihovi zastupnici proveli su cijelu noć u sabornici, a dosad je odbijeno njihovih 550 amandmana.

Predsjedavajući sabora Furio Radin izvijestio je  malobrojne zastupnike da zastupnici, ako nekome od njih nije dobro, zbog maratonskog trajanja rasprave, mogu potražiti pomoć saborske liječnice u ambulanti koja se nalazi 50-ak metara od zgrade sabora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara