Petrov srušio snove Plenkoviću i SDP-u: S ovakvim HDZ-om i SDP-om MOST nema što raditi

Petrov srušio snove Plenkoviću i SDP-u: S ovakvim HDZ-om i SDP-om MOST nema što raditi

Foto: Hina

BOŽO PETROV bio je u Hrvatskom saboru povodom obilježavanja Dana državnosti, a pritom je dao izjavu novinarima koji su se okupili na tom događanju. Komentirao je aktualnu političku situaciju, rekavši kako MOST s ovakvima HDZ-om i SDP-om kakvi su trenutno nema što raditi.

"Mislim da se moramo ponositi s onim što je Hrvatska napravila prije 25 godina i truditi se osvjetlati obraz  svakim svojim djelom. Meni jest sramota što je Sabor bio poluprazan. Ako danas ne mogu doći, što onda mogu učiniti za Hrvatsku", zapitao se Petrov.

Budući da je HDZ-ov Andrej Plenković jutros kazao kako je spreman surađivati sa svim partnerima, pa tako i s MOST-om, Božo Petrov mu je odgovorio.

"Govoriti hipotetski i bilo kakve kalkulacije nemaju smisla, zadirati u procese bilo koje stranke nema smisla. Ja se nadam da će izabrati kvalitetno vodstvo, i da će to biti demokratski HDZ. To bih preporučio i SDP-u.

Odgovorio je i Vrdoljaku

Što se tiče Karamarka, spominjali smo da ukoliko postoji sukob interesa, da takva osoba, bez obzira o kome se radi, nema pravo biti u izvršnoj vlasti. To je standard koji tražimo od samoga početka da se dovede. Nadam se da će hrvatski građani to prepoznati", rekao je Petrov.

Nije Andrej Plenković jedini kojem je odgovorio. Podsjetimo, HNS-ov Vrdoljak nedavno je rekao kako je glas za MOST ujedno i glas za HDZ.

"Glas za HDZ je glas za SDP i obrnuto, oni su savršeno funkcionirali zadnjih 6 mjeseci, sve odluke su bile pasivnim ili aktivnim putem njihov dogovor. Oni su ti koji su dobro funkcionirali za razliku od funkcioniranja Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi smo svjedoci razloga zbog čega se to dogodilo. Kad gospoda kaže da je glas za Most glas za HDZ, mogu reći da je glas za HNS glas za konzultantske tvrtke, glas za vrlo sumnjive imovinsko-pravne poslove u Slavoniji, glas za HNS je i glas za razdjelnike, ima tu puno glasova", rekao je Petrov te zaključio - "S ovakvim HDZ-om i ovakvim SDP-om mi nemamo što raditi."

Ponovio je da je MOST-u uvjet za opstanak ove Vlade bio premijer Tihomir Orešković ili novi izbori.  "Što se tiče Tomislava Karamarka, mi smo spominjali i kada smo započeli cijelu priču - ukoliko postoji sukob interesa, što je na kraju i potvrđeno - da takva osoba bez obzira bio to Karamarko ili bilo tko drugi, nema pravo biti u izvršnoj vlasti. To je onaj standard koji tražimo od početka da se uvede", naglasio je.

"Nažalost, ovih 25 godina mnogo toga se dopustilo političarima, pa oni smatraju da im je sve dopušteno jer ih nitko nije kaznio. Nadam se da će hrvatski građani to znati cijeniti na ovim izborima", dodao je.

Vezano uz to što nije prisustvovao prošloj sjednici Vlade, Petrov je rekao je da je to prva sjednica koju je propustio od samog formiranja vlade jer je bio spriječen privatnim obvezama. "Što se tiče funkcioniranja Vlade, ona je funkcionirala uvijek. Ne može jedna osoba činiti stranku ni vladu, mislim da je predsjednik Vlade taj koji je zadužen za koordinaciju i tako je to uvijek i funkcioniralo", kazao je.

Na novinarsku konstataciju da ne odbacuje jasno mogućnost suradnje s HDZ-om ili SDP-om, ponovio je da jedna osoba ne čini stranku te da je vrh onaj koji je na kraju donosio sve odluke. "Oni se trebaju promijeniti jer s ovakvim vodstvima mi jednostavno nemamo šta raditi", poručio je.

Sramotno je što je svečanoj sjednici prisustvovao rekordno mali broj zastupnika

Petrov je sramotnim ocijenio što je svečanoj sjednici Sabora povodom obilježavanja četrvt stoljeća državnosti prisustvovao rekordno mali broj zastupnika."Ako danas nisu bili spremni doći i proslaviti Dan državnosti, što onda mogu dati za Hrvatsku", upitao je.

Hrvatska je, ustvrdio je, zaslužila mnogo više od onoga što s događa zadnjih šest mjeseci. "Vjerujem da ćemo se truditi osvijetliti obraz svima onima koji su dali svoje živote za Hrvatsku i onima kojima je Hrvatska prije 25 godina bila na prvom mjestu. To je ono što očekujem od svih političara - u trenutku kada se uključe u javno djelovanje, da im opći interes bude iznad svega", naglasio je Petrov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara