Philips ukida 4500 radnih mjesta

Foto: AFP

NIZOZEMSKA tvrtka Philips zabilježila je značajan pad zarade u trećem kvartalu u kojem je utržila 74 milijuna eura u usporedbi sa prošlogodišnjom zaradom od 524 milijuna eura, te je danas je najavila ukidanje četiri i pol tisuće radnih mjesta, piše BBC.

Također, u protekloj godini Philipsove dionice pale su za 40 posto, a tvrtka se zatekla u tržišnoj borbi sa jeftinijim azijskim konkurentima.

Philips diljem svijeta zapošljava 116 tisuća ljudi, uključujući i dvije tisuće i 200 osoba zaposlenih u Velikoj Britaniji.

Od 4500 najavljenih radnih mjesta koja će se ukinuti, njih tisuću i 400 ugasit će se u Nizozemskoj, a lokacije preostalih tri tisuće i sto mjesta tek će biti najavljene.

Izvršni direktor tvrtke, Frans van Houten rekao je kako njegova kompanija žali zbog odluke, no ona je neizbježan korak kako bi se poboljšao Philipsov djelatni obrazac, a tvrtka učinila konkurentnijom.

Također, pregovori sa tvrtkom TPV Technology iz Hong Konga, oko prodaje 70 posto većinskog udjela u proizvodnji televizora traju dulje nego što je bilo očekivano.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara