Picula: Mislim da je Račan otišao tamo gdje je samo najvećima mjesto, a to je u uspomene i u srca svojih sugrađana i svojih drugova

TONINO PICULA u sjedište SDP-a stigao je predvečer. Njegove riječi o Ivici Račanu, vjerujemo, svima će ostati u sjećanju.

"U ovom trenutku najbolje je možda okrenuti kamere ne prema nekome od nas koji smo surađivali s Ivicom Račanom zadnjih 17 godina nego kamere treba okrenuti prema ovome redu iz kojeg se jasno vidi što je Ivica Račan ostavio iza sebe. Ovi ljudi su ovdje spontano okupljeni prije svega da izraze svoje poštovanje prema onome što je Ivica Račan doista bio. Vjerujem kako vrijeme bude odmicalo da će upravo pravorijek o njemu dati obični građani.

Ja mislim da je on prije svega svojim djelom doista danas otišao tamo gdje je samo najvećima mjesto, a to je u uspomene i u srca svojih sugrađana i svojih drugova kojima je prije svega prijateljevao i politički radio zadnjih 17 godina.

Naravno, na svima nama koji evo i danas smo ovdje je da vrlo ozbiljno nastavimo ono što smo s Ivicom započeli i naravno prije svega Ivica je bio šef Socijaldenokratske partije Hrvatske i prostor socijaldemokracije koji je on obnovio mi moramo i dalje razvijati. Ali, bez obzira na to jedan osjećaj ljudskog gubitka je nešto što ćemo teško i ne tako brzo prevladati." - rekao je Picula okupljenima ispred sjedišta SDP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara