Pijan zapalio kuću pa kucao susjedima: "Sklonite djecu"

Pijan zapalio kuću pa kucao susjedima: "Sklonite djecu"
Ne radi se o mjestu događaja Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

SINOĆ je u Bukovačkom Antunovcu nedaleko Slatine izbio požar u kojemu je izgorio kat i krovište kuće, no na svu sreću nitko nije stradao, piše Radio Slatina.

Susjedi ispričali su kako im je prvi susjed J.K. nešto prije 21 sat pokucao na vrata i rekao da sklone djecu jer je zapalio kuću.

U prvi mah su ostali u šoku kada su vidjeli da gori kuća udaljena od njihove samo nekoliko metara.

Marinko Bilavčić nazvao je svog brata koji također živi u istom mjestu, te je njihovo četvero malodobne djece, starosti 12, 9 i 3-godišnje blizance sklonio u svojoj kući.

„Strah i nevjerica bile su prve emocije koje sam osjetio jer sam se prvo uplašio za suprugu i djecu, a potom i za kuću koja je također mogla vrlo lako izgorjeti. Iako nismo bliski sa susjedom nisam očekivao ovakav užas. Pomislio sam, što da se to dogodilo malo kasnije tijekom noći, da smo zaspali i supruga i ja, a ne samo djeca, svi smo mogli izgorjeti,“ rekao je susjed Marinko koji je među prvim susjedima pozvao pomoć, a kako kaže, minute do dolaska, prvo policije, a potom i vatrogasaca činile su se neizmjerno duge.

Vatrogasci potvrdili da je požar namjerno izazvan

Prema riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice Virovitičko podravske županije Stjepana Venusa, požar je u vrlo kratkom vremenu lokaliziran i ugašen. U gašenju požara sudjelovalo je dvanaest vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Slatina i četiri iz DVD-a Nova Bukovica s tri vatrogasna vozila.

„Do požara je najvjerojatnije došlo namjernim paljenjem kuće, gdje je suvlasnik polio stepenište resitolom (tekućim bitumenom), a benzinom gornji kat koji je izgorio kao i veći dio krovišta. Donja je etaža osim stepeništa ostala netaknuta“, zaključio je Venus

Policija utvrdila da je bio pijan

Policija je u priopćenju utvrdila da je muškarac bio pijan.

"Jučer, 21. veljače oko 20.50 sati u naselju Bukovački Antunovac, došlo je do požara u obiteljskoj kući vl. 75 – godišnjaka. Provedenim obavijesnim razgovorom sa 43 – godišnjim sinom, koji trenutno boravi u kući, došlo se do saznanja kako je isti namjerno izazvao požar, tako što je gornji dio kuće polio zapaljivom tekućinom, te izvršio paljenje drvenog podesta i krovišta. Požar kuće su lokalizirali djelatnici JVP Slatina i DVD Nova Bukovica, a u potpunosti je ugašen u 22.40 sati.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasanost opće opasnom radnjom ili sredstvom, 43 – godišnjak je uhićen i nad njim je provedeno alkotestiranje nakon čega je utvrđena koncentracija alkohola od 1.72 promila. U jutarnjim satima slijedi očevid i daljnji rad", objavila je policija jutros.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara