Pijani pilot u "lisicama" odveden iz aviona

KAPETAN putničkog zrakoplova Airbus britanske zračne kompanije Virgin Atlantic u subotu je u "lisicima" napustio veliki putnički zrakoplov nakon što ga je privela policija pod sumnjom da je avionom pokušao upravljati pod koncentracijom alkohola u krvi većom od dozvoljene.

Nakon što je pilot ispraćen iz aviona, let Virgin Atlantica VS003 s londonskog Heathrowa kasnio je prema New Yorku sat vremena, prenosi britanski Sky News.

Kapetan je priveden nakon što je jedan od djelatnika aerodromskog osiguranja osjetio zadah alkohola iz ustiju "nestašnog" pilota, te ga prijavio policiji.

Scotland Yard je priopćio kako je u subotu priveden 47-godišnji pilot Virgin Atlantica koji je trebao poletjeti prema New Yorku. Priveden je pod sumnjom da je prekršio zabranu izvođenja bilo kakvih postupaka u zrakoplovu za vrijeme dok je u zadahu imao više od 9 mikrograma alkohola.

Virgin Atlantic se nakon incidenta ispričao putnicima koji su morali pričekati dolazak zamjenskog pilota koji je nešto kasnije bez problema odradio let prema New Yorku.

Kompanija je u priopćenju izrazila uvjerenje kako joj je sigurnost njenih putnika na prvom mjestu, te kako će i nadalje obdržavati pravilo nulte tolerancije na alkoholiziranost njenih djelatnika koji 8 sati uoči samog leta ne smiju popiti ni čašicu alkohola, te 24 sata uoči istog smiju popiti tek manju količinu alkohola.

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara