Pijani prijatelji vrijeđali policajce pa završili u Vrapču

DVA PIJANA prijatelja koji su jučer privedeni zbog sprječavanja policije u obavljanju dužnosti završili su u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče jer su se za vrijeme privođenja i boravka na policiji ponašali psihički rastrojeno, a pokušali su se i ozlijediti, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policija je privela 40-godišnjaka i 59-godišnjaka koji su jučer oko 13 sati u središtu grada suprotstavili prilikom intervencije zbog nasilja u obitelji.

Muškarci, koji su zajedno evidentirani za 30-ak kaznenih dijela prvo su vrijeđali i omalovažavali policajce, a zatim je 40-godišnjak ogrebao kemijskom olovkom policajca po licu dok je drugog ubo u prst desne ruke.

Istodobno, njegov 59-godišnjak prijatelj pokušao je šakom udariti policajca pa su obojica vezana uz pomoć tjelesne snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policiju je pozvala kćerka 40-godišnjaka, upozoravajući da njezin tata razbija po stanu i da želi tući mamu. Nakon dolaska policije u stan u Kumičićevoj ulici došao je 59-godišnjak.

Svim sudionicima pomoć je pružena u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica.

Muškarci su nakon liječničkog pregleda koji je pokazao da su lakše ozlijeđeni prevezeni u bolnicu Vrapče jer su se za vrijeme dovođenja i boravka u službenim prostorijama ponašali psihički rastrojeno a pokušavali su se i ozlijediti.

Zbog alkoholiziranog stanja nisu se mogli izjasniti o postupku policije prilikom uporabe sredstava prisile.

Protiv 40-godišnjaka slijedi prekršajna prijava zbog nasilja u obitelji, dok obojicu čeka kaznena prijava zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara