Pijani vozač s invaliditetom puzao po cesti i vrijeđao policajce

Pijani vozač s invaliditetom puzao po cesti i vrijeđao policajce

NESVAKIDAŠNJA prepirka pijanog vozača i policajaca, odvijala se jučer oko 1 sat u ulici Globetka u Čakovcu. Kako je izvijestila PU međimurska, pijani vozač s invaliditetom je puzao po cesti i vrijeđao policajce.

Sve je počelo u 0.55 sati, kad je policijska ophodnja zamijetila osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka, koji je krivudao cestom. Policija je krenula za njim, a automobil se potom zaustavio na parkiralištu benzinske postaje Mo-benz u Šenkovcu.

Policajci su prišli automobilu te su od 47-godišnjeg vozača iz Zagreba, koji je izlazio iz automobila, zatražili vozačku i prometnu dozvolu te osobnu iskaznicu. On je to odbio, pravdajući se kako kod sebe nema nikakve dokumente. Za vrijeme prepirke je na parkiralište stigla još jedna policijska ophodnja.

Sjeo na asfalt i bacao proteze uokolo

Kako je vozač bio vidno alkoholiziran, policajci su mu rekli neka sjedne u policijsko vozilo te krene s njima u policijsku postaju. No, umjesto da krene za policajcima, 47-godišnjak je iznenada sjeo na asfalt te je, s obje noge, skinuo ortopedska pomagala (proteze do koljena) i bacio ih dalje na parkiralište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci su tad shvatili da je riječ o osobi s invaliditetom pa ga nisu pokušavali prisilno privesti već su ga još jednom zamolili da krene s njima u postaju, ali muškarac ih ponovno nije poslušao, već je pokušao otpuzati u kafić, koji se nalazi u sklopu benzinske postaje. Cijelo vrijeme je policajce vrijeđao.

Njima je prepucavanje s pijanim vozačem dozlogrdilo pa su ga jednostavno podigli i odnijeli ga u policijski automobil. Cijelim putem do policijske postaje, 47-godišnjak je vrijeđao i omalovažavao policajce. U hodniku policijske postaje je ponovno bacao proteze uokolo, a kad su mu ih policajci iznova vratili, stavio ih je na noge, istrčao je iz policijske postaje, popeo se na klupu ispred ulaza, ponovno ih skinuo i pobacao ih po travnjaku.

U svom se divljanju 47-godišnjak uspio i ozlijediti - iščašio je rame pa mu je liječnička pomoć pružena u Županijskoj bolnici Čakovec. Zbog narušavanja javnog reda i mira te vrijeđanja policajaca, zaradio je prekršajnu prijavu.

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara