Pilot iznenadio putnike Croatia Airlinesa: "Ugasili smo jedan motor"

Pilot iznenadio putnike Croatia Airlinesa: "Ugasili smo jedan motor"
Foto: Pixsell/Halopix/Nikola Kovacevic

NA DANAŠNJEM letu Croatia Airlinesa iz Londona u Zagreb došlo je do neočekivanih vibracija, zbog kojih su piloti morali ugasiti motor.

Kako su Indexu javili putnici iz aviona koji je uzletio oko 16:40 s aerodroma Heathrow, oko pola sata prije slijetanja u Zagrebu u avionu se začula buka i osjetile su se vibracije.

"Zvučalo je kao problemi s kotačima, ali je onda kopilot rekao da je jedan motor otišao pa su ga morali ugasiti", kazao je Indexu jedan od putnika na letu OU 491. Putnici jesu bili iznenađeni, ali u avionu nije bilo nikakve panike.

Iz Croatia Airlinesa večeras je Indexu rečeno da je "na redovitom letu iz Londona došlo do indikacije vibracija na motoru zrakoplova Airbus 320, zbog čega je pilotska posada primijenila striktno predviđenu proceduru proizvođača zrakoplova za ovakve situacije i preventivno ugasila jedan motor".

Croatia Airlines: Ovakve situacije ne utječu na sigurnost letenja

"Zrakoplov je sigurno sletio u 20:30 u zračnu luku Franjo Tuđman s jednim ugašenim motorom. Napominjemo da su civilni zrakoplovi, konkretno zrakoplov Airbus, konstruirani i proizvedeni tako da ovakve situacije ne utječu na sigurnost letenja, odnosno putnika, te da zrakoplov može potpuno sigurno sletjeti s jednim upaljenim motorom", rekao je za Index glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić.

Iz Croatie Airlines naglašavaju da nije bilo riječ o prinudnom slijetanju, ali priznaju da se takve stvari ipak rijetko događaju.

Let je, napomenimo i to, kasnio 30 minuta pri slijetanju, ali iz Croatia Airlinesa navode da gašenje motora nema veze s tim te da se radi o uobičajenom pomicanju aerodromskih slotova u jeku sezone.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara