Pintarićevo "oko za oko, zub za zub": Od prosvjednika će se braniti "i rukama i nogama"

Foto: sisak.info

"BRANIT ću se i rukama i nogama, do zadnjeg časa. To ću učiniti svim mogućim sredstvima. Ili da budem poetski raspoložen, tko mene uzvikom, ja njega uzvikom, tko mene jajima, ja njega jajima", zaprijetio je sisački gradonačelnik Dinko Pintarić putem medija prosvjednicima koji planiraju rutu prosvjednog marša njegovom ulicom i pred njegovom zgradom, javlja sisak.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Unervoženi Pintarić drži da je dolazak prosvjednika pred njegov dom, kršenje njegovih Ustavom mu zajamčenih prava. "Osjećam se ugroženim jer se krše moja prava", kazao je citirajući dio Ustava koji govori o nepovredivosti doma. Zato, kaže, neće sjediti skrštenih ruku. Umjesto toga, Pintarić se uhvatio pisanja pisama, pučkom pravobranitelju i pravobraniteljici za djecu, i već nekoliko tjedana pokušava, kaže, od policije izboriti da se spriječi dolazak pred njegov dom.

Pri tom se pozvao na pravo na obranu i samoobranu, a to će činiti kako je gore navedeno, i rukama i nogama. Zaključno je kazao kako je narodna demokracija ovog tipa još prije dvije tisuće godina pokazala kako funkcionira jer su ljudi izabrali Barabu, a ne Isusa. Odbio je odgovoriti na pitanja novinara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara