"Piramide u BiH ne postoje"

"Piramide u BiH ne postoje"

BLAGOJE GOVEDARICA, profesor na fakultetima u Berlinu i Heidelbergu tvrdi kako nema nikakvih znakova da bi piramide u BiH mogle zaista postojati.

Podsjetimo, vjeruje se kako na području Visokog u BIH, nalaze piramide stare 12 tisuća godina, a istraživač Semir Osmanagić već mjesecima istražuje to područje, te pronalazi nove dokaze.

"Koliko mi znamo, piramide u BiH ne postoje, niti ima nikakvog znaka da bi tako nesto moglo postojati." - kazao je prof. dr. Govedarica, a prenosi Deutsche Welle.

"Zaista ne znam što da vam kažem o tome. Ta cifra od 20-30 tisuća i Iliri prije 20-30 tisuća godina, to je nepojmljivo." - dodaje Govedarica.

Govedarica se pita "kakve je škole" završio istraživač Semir Osmanagić te napominje kako u arheologiji postoji metodologija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo se obave istraživanja, pa se nešto dokaze, pa se to onda objavi. On je prvo objavio knjige pa sada nastoji obaviti istraživanja koja bi dokazala tvrdnje iz njegovih knjiga. To je potpuno stavljanje stvari naglavačke." - dodao je.

Profesor tvrdi kako piramida nije igla te je se ne može skrivati tek tako.

"Ja ne bih imao nista protiv, čak bi bio radostan kada bi u BiH  bilo piramida. Nažalost za tako nesto nema nikakvih uvjeta niti mogućnosti." - zaključio je Govedarica.

Želite li pratiti kako teku istraživanja oko  bosanskih piramida posjetite službene stranice Bosanske piramide sunca.

S.H./Deutsche Welle

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara