Pismo princeze Diane: "Strahujem da će me netko ubiti"

Pismo princeze Diane: "Strahujem da će me netko ubiti"
DESET mjeseci prije pogibije u automobilskoj nesreći u Parizu, princeza Diana je u jednom pismu otkrila stahovanja da će biti žrtvom ubojstva insceniranom kao automobilska nesreća, otkriva knjiga njezina bivšeg upravitelja koja bi trebala ponovno pokrenuti teoriju zavjere.

Netko "planiranesreću mog automobila, kvar kočnica, ozljedu glave koja bi dala slobodan put Charlesu da se oženi" Camillom Parker-Bowles, pisala je princeza Diana u listopadu 1996. Paulu Burrellu, svome majordomu, objavljuje u ponedjeljak Daily Mirroru.

Deset mjeseci poslije, 31. kolovoza 1997. Mercedes, u kojemu ej Diana bila sa svojim partnerom Dodijem Al-Fayedom, završio je svoju vožnju u betonskom stupu tunela pariškog mosta Alma. Vozač automobila je pokušao pobjeći paparazzijima na motorima.

U tom pismu napisanom na memorandumu Kensington Palacea, njezine službene londonske rezidencije, Diana je čak identificirala osobu koja "planira" njezinu smrt. Ali uprava Mirrora zatajila je to ime, iz zakonskih razloga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima jedne osobe iz kraljevske obitelji, to pismo je napisala princeza, objavila je u ponedjeljak ujutro britanska tv postaja Sky News.

Pismo i druga otkrića iz knjige Paula Burrella "A Royal Duty". koja će biti objavljena idućeg tjedna, podržavaju tvrdnje Mohameda Al-Fayeda koji je ponovno tražio pokretanje javne istrage u Velikoj Britaniji.

"Čudno je da Paul Burrell nije dao taj dokaz na vrijeme za francusku istragu nesreće u Parizu. Sada je bitno da ga se pozove da svjedoči u javnoj neovisnoj istrazi", rekao je u ponedjeljak Al-Fayed u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara