Pismo-bomba eksplodiralo u torinskoj policijskoj postaji

PISMO-BOMBA eksplodiralo je u utorak u policijskoj postaji u Torinu, lakše ozlijedivši jednu policajku, dok je druga eksplozivna naprava pronađena prije eksplozije u centru za useljenike u Modeni, priopćila je talijanska policija.

Torinska policija je priopćila da je policajka koja je primila pošiljku shvatila da je nešto sumnjivo te ju je bacila od sebe a omotnica se zapalila i eksplodirala.

Naprava koja je eksplodirala nalazila se u omotnici napunjenoj čavlima.

Istražitelji su izjavili kako je unutar druge pošiljke, koja nije eksplodirala, nađena poruka koja sugerira da su poslali anarhistički militanti.

Talijanska novinska agencija ANSA navodi da je pošiljka nađena u Modeni bila upućena bratu talijanskog ministra za odnose s parlamentom Carla Giovanardija koji vodi strukturu za privremeni smještaj imigranata u Modeni. Unutar pošiljke nalazio se letak s potpisom "Neformalne anarhističke federacije".

Po ocjeni ravnatelja talijanskog antiterorističkog odjela, Carla De Stefana, eksplozivne pošiljke djelo su dvije različite skupine ali koje djeluju po istom nacrtu djeluju i logikama i praksama anarhističkih terorističkih skupina, izvijestila je talijanska agencija ANSA.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara