"Umrla mi je na rukama": Pistorius je nekontrolirano plakao dok su tužitelji opisivali kako je ubio djevojku

"Umrla mi je na rukama": Pistorius je nekontrolirano plakao dok su tužitelji opisivali kako je ubio djevojku

Foto: AFP

NAJPOZNATIJI svjetski paraolimpijac Oscar Pistorius danas je opet došao na sud. Uskoro će se saznati hoće li biti pušten uz jamčevinu!

Tužitelji: Ubio je nedužnu ženu!

Na pitanje suca na početku ročišta, osjeća li se dobro, Pistorius je odgovorio: "Valjda".

Tužitelji su na ročištu opisali kako je Pistorius s predumišljajem ubio djevojku. On je nekontrolirano zaplakao dok je to slušao. Tužiteljstvo tvrdi da se unaprijed naoružao te da je stavio proteze na noge. Reeva je došla prespavati kod njega i on ju je ubio. Pucao je četiri puta kroz kupaonska vrata, pogodila su je tri metka. "Upucao je i ubio nedužnu ženu", rekao je tužitelj Gerrie Nell.

Pistorius je lice zario u svoje ruke ne vjerujući u ono što čuje.

Tužitelj je dodao kako nemaju niti jedno moguće objašnjenje, niti jedan dokaz koji bi mogao poduprijeti Pistoriusovu izjavu da je mislio da se radi o provalniku. Također, kazao je kako bi se i da je zaista ubio provalnika, i dalje radilo o ubojstvu.

Tužitelj se pitao i zašto bi se provalnik zaključao u malenu kupaonicu? "Ona je zaključala ta vrata s razlogom!", ustvrdio je te dodao kako je nakon što ju je ubio, sportaš srušio vrata te odnio Reevu u prizemlje gdje su bili njegov zaštitar i prijatelj te im je rekao kako je mislio da je provalnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana je odbila sve tvrdnje tužiteljstva kazavši, između ostalog, kako su mnogi muževi ubili svoje žene misleći da se radi o provalnicima. Nakon izjave obrane, tužitelj je dodao kako je sada još više uvjeren u tvrdnje o ubojstvu s predumišljajem.

Pistorius je odbacio sve optužbe. "Ne razumijem kako samo mogao biti optužne za ubojstvo, nisam imao namjeru nikoga ubiti. Nisam imao namjeru ubiti svoju djevojku. Pobijam sve optužbe. Nema ni trunka istine u njima.", stoji u njegovoj izjavi koja je pročitana na sudu.

"Primao sam i prije smrtne prijetnje. Svjestan sam da lopovi pokušavaju ući u naše kuće. Zato spavam s pištoljem ispod kreveta. U jednom trenu sam se probudio i čuo buku iz kupaone, mislio sam da je netko ušao u kuću. Kako nisam imao proteze na sebi, osjećao sam se prilično ranjivo. Morao sam zaštiti Reevu i sebe. Nisam palio svjetlo, približio sam se kupaonici i poviknuo. Još uvijek nisam imao proteze na nogama. Pucao sam kroz vrata i viknuo Reevi da zove policiju. Tada sam se vratio do spavaće sove i sinulo mi je da je u kupaonici ogla biti Reeva. Bio sam prestravljen. Razvalio sam vrata i zvao zaštitare i hitnu. Odnio sam je u prizemlje, umrla je na mojim rukama. Reeva se očito digla kada sam ja išao zatvoriti balkonska vrata.", dio je njegove izjave.Motiv još nepoznat

Također, još nije objavljen niti motiv koji bi sportaša nagnao da brutalno ubije djevojku. Mediji nagađaju, od toga da je imala drugog pa da je Pistorius bio pun steroida i alkoholiziran.  Sportaš odbacuje sve optužbe i shrvan je. U zatvoru ga čuvaju jer se policija boji da ne počini samoubojstvo.

29-godišnja Reeva danas će biti pokopana.

Podsjetimo, nakon što ju je upucao, Pistorius ju je uzeo u naručje i odnio u prizemlje. Neki mediji su pisali i da joj je dao umjetno disanje. Također, na mjestu događaja navodno je nađena i palica za kriket.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara