Pitali smo državno odvjetništvo zašto već 6 dana šute o Gabrijeli Žalac

Pitali smo državno odvjetništvo zašto već 6 dana šute o Gabrijeli Žalac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DRŽAVNO odvjetništvo već šesti dan šuti o prometnoj nesreći u kojoj je ministrica Gabrijela Žalac autom naletjela na djevojčicu koja je u naletu teško ozlijeđena. 

Podsjetimo, nesreća se dogodila još u subotu ujutro, a otad još uvijek ne znamo hoće li protiv Žalac biti podnesena kaznena prijava. 

Policija je izvijestila kako oni nisu pronašli elemente kaznenog djela te da su slučaj proslijedili DORH-u. Iz policije nisu željeli odgovoriti na višestruke Indexove upite kolikom je brzinom ministrica vozila. Policija je prvotno priopćila da je dijete prelazilo cestu izvan pješačkog prijelaza, no vrlo se brzo doznala da nigdje blizu ni nema pješačkog prijelaza. Kasnije se otkrilo da je Žalac vozila bez vozačke, a ona je sama priznala da joj je vozačka istekla još u lipnju 2016. 

Pitali smo ih zašto šute

Index je Općinsko državno odvjetništvo pitao zašto šute o slučaju Gabrijele Žalac. Pitali smo ih hoće li podići kaznenu prijavu te ako hoće za koje kazneno djelo i kada, ali i jesu li odnosno namjeravaju li vještačiti brzinu kojom je vozila Žalac.

"Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima u svezi prometne nesreće koja se dogodila 09. ožujka 2019. oko 10,00 sati u Vinkovcima zaprimilo je posebno izvješće te sukladno Zakonu o kaznenom postupku po istome postupa, a postupanje tijekom izvida je tajno. O rezultatima izvida u predmetu će javnost biti pravovremeno obaviještena", stoji u odgovoru vinkovačkog Općinskog državnog odvjetništva Indexu. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara