Pitali smo Franku Batelić kojih joj je pet omiljenih knjiga

Pitali smo Franku Batelić kojih joj je pet omiljenih knjiga
Foto: Pixsell/Sanjin Strukic

PJEVAČICA Franka Batelić jedna je od pjevačkih zvijezda hrvatske estrade. Rođena 1992. godine u Rijeci, Franka Batelić je dosad objavila niz uspješnih singlova, a i predstavljala Hrvatsku na Euroviziji.

Batelić je za Index otkrila kojih joj je pet omiljenih knjiga.

Majstor i Margarita - Mihail Bulgakov

Jedan od najslojevitijih i najoriginalnijih romana koji se može čitati na sto načina. Prvi sam ga put pročitala u srednjoj školi, ali dobio je totalno drugu dimenziju nakon drugog čitanja, inspiriranog jezerom Patriarchy Prudy, gdje je Bulgakov sjedeći na klupi, smišljao radnju romana.

Mali princ - Antoine de Saint-Exupery

Svaka riječ je ovdje suvišna. Inspiracija za sve uzraste. Jer “čovjek samo srcem dobro vidi. Bitno je očima nevidljivo.”

Kafka na žalu - Haruki Murakami

Teško mi je izdvojiti samo jedno Murakamijevo djelo, ali “Kafka na žalu” je roman pomoću kojega sam upoznala i zaljubila se u njegov svijet. 

Sofijin svijet – Jostein Gaarder

Filozofija za početnike, utočiste za 16-godišnju mene dok sam tražila smisao svakodnevice i takve odgovore na vječna pitanja o životu, smrti, smislu postojanja, nastanku svemira...

Sapiens. Kratka povijest čovječanstva - Yuval Noah Harari

Knjiga koju sam prošle godine slučajno kupila na aerodromu u New Yorku, kako bi mi brže prošao let. Nisam ni slutila što će mi ta knjiga donijeti. Otvara oči. Harari kao profesor povijesti pojednostavljeno objašnjava čovjeka, njegove misli, osjećaje, porive, od nastanka čovječanstva do danas. Knjiga je nedavno tiskana i na hrvatskom jeziku, pa svi trk u knjižare ili knjižnice.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara