Pivci dobili dozvolu za objavu ponude za preuzimanje Kraša

Pivci dobili dozvolu za objavu ponude za preuzimanje Kraša

HRVATSKA agencija za nadzor financijskih usluga objavila je da su Mesnoj Industriji Braća Pivac izdali rješenje kojim se odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje Kraša.

"Cijena koju se Pivac obvezuje platiti je 430 kuna po dionici"

“Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na danas održanoj sjednici donijelo je rješenje kojim se društvu MESNA INDUSTRIJA BRAĆA PIVAC proizvodnja i prerada mesa, trgovina, usluge, turizam, ugostiteljstvo i turistička agencija d.o.o. (MIB Pivac) iz Vrgorca odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje društva KRAŠ prehrambena industrija d.d. (Kraš) iz Zagreba.

Utvrđeno je da je na dan nastanka obaveze objavljivanja ponude za preuzimanje, 9. rujna 2019., temeljni kapital Kraša iznosio 599.448.400 kuna i da je bio podijeljen na 1.498.621 redovnu dionicu na ime, nominalnog iznosa 400 kuna.

Na dan nastanka obaveze objavljivanja ponude za preuzimanje MIB Pivac je već imao 460.522 redovne dionice Kraša, što predstavlja 30,73 posto udjela u temeljnom kapitalu odnosno 30,73 posto dionica s pravom glasa i daje pravo na 32,38 posto glasova od ukupnog broja glasova na glavnoj skupštini Kraša.

Uzimajući u obzir najvišu cijenu po kojoj je godinu dana prije obaveze objavljivanja ponude za preuzimanje MIB Pivac kupovao dionice Kraša te prosječnu ponderiranu cijenu dionica Kraša na Zagrebačkoj burzi u zadnja tri mjeseca prije nastanka obaveze za preuzimanje, utvrđeno je da je cijena izražena u ponudi za preuzimanje u iznosu od 430 kuna po dionici, određena u skladu sa Zakonom o preuzimanju dioničarskih društava.

Cijena koju se MIB Pivac u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti po dionici iznosi 430 kuna”, stoji u objavi HANFA-e

Tko će prodati Pivcima dionice po 430 kuna ako je cijena na burzi preko 1000?

Cijena dionice Kraša danas je na Zagrebačkoj burzi iznosila 1.050,00 kuna, uz promet od blizu 900 tisuća kuna. Drugi najveći pojedinačni dioničar je kompanija Kappa Star Limited, srpskog poduzetnike Nebojše Šaranovića, koja je u nešto manje od dva mjeseca kupila veću količinu dionica Kraša i sada se približila udjelu od 25 posto.

MI Braća Pivac će s obzirom na cijenu koja se kreće na burzi, a koja se stabilizirala na oko 1000 kuna, teško skupiti veću količinu dionica po ovoj cijeni od 430 kuna, tako da će biti zanimljivo pratiti kako će se cijela stvar dalje razvijati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara