Pjer Žardin kazao "NE" pravima homoseksualcima

NA JEDNOM hrvatskom blogu posvećenom gay problematici nedavno se pojavio zanimljiv komentar o voditelju emisije "Genijalci" Pjeru Žardinu. Naime, autori bloga došli su u posjed zanimljivih fotografija na kojima poznati voditelj sa transparentom u ruci prosvjeduje poručujući "ne pravima homića!!!".

Fotografije su navodno snimljene 2002. godine, kada je održan prosvjed protiv organiziranja gay Pridea, a koji, kako navode autori bloga, nije bio miran, kao što to Ustav nalaže, niti je bio najavljen, kako je propisano. Autori dalje navode kako je iz skupa u kojemu se nalazio i Pjer Žardin bačen suzavac, kao i različiti opasni predmeti koji su ugrozili sudionike gay Pridea, te kako je cijeli skup snimala policija video kamerama, ali do danas još nitko nije sankcioniran.

Budući je njegov lik prepoznat na fotografijama, autori bloga, između ostalog, pozivaju do nedavno relativno nepoznatog voditelja da se obrati javnosti i objasni što se točno tamo događalo te osjeća li se odgovornim za nasilje iz tog skupa 2002. godine kojemu su bile izložene osobe homoseksualne i druge orijentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svojoj očitoj heteroseksualnosti koju se ne libi s vremena na vrijeme dodatno naglasiti "antigay" prosvjedima, čini se da Žardin svejedno ne nailazi na uspjeh ni kod nježnijeg spola.

Naime, već par godina ovaj televizijski voditelj traži družicu putem stranice Iskrica.com, na kojemu u svom profilu navodi: "Pristojan sam, nenametljiv, i kakve god moje namjere u konačnici bile, u stanju sam kontrolirati postupke. Nitko se ne mora bojati jer ja ne ugrožavam nikoga."

Pjer Žardin ove se godine, uz Antoniju Blaće i Sašu Ćeramilca, također može pohvaliti i nominacijom u "Ekranu" za najboljeg TV debitanta u protekloj godini.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara