Plaćao struju redovito, HEP je došao isključiti: "Papiri ih nisu zanimali"

Plaćao struju redovito, HEP je došao isključiti: "Papiri ih nisu zanimali"
Foto: Borna Filic/PIXSELL

JOSIP Horvat, stanar Radničke ceste u koprivničkom prigradskom naselju Draganovec, jedva je uspio zaustaviti radnike HEP-a da mu isključe struju koju je redovno plaćao, piše Podravski.

"Kao iz vedra neba došli su ljudi iz HEP-a da mi isključe struju. U prvi tren nisam znao što se događa, zašto su oni došli, no bili su neumorni i inzistirali da imaju nalog da mi se isključi struja. Inače je supruga zadužena za plaćanje računa, a trenutno je u bolnici pa se u prvi mah nisam snašao, no znam da sve račune uredno plaćamo", rekao je Josip.

Kako kaže, nije dozvolio ulazak radnicima u dvorište, ali oni su inzistirali.

"Možda sam im uputio i malo grublje riječi, no nisam znao kako da im dokažem da je struja plaćena. Nisu ih zanimali papiri, oni su tvrdili da imaju nalog za isključenje i dalje ih ništa nije zanimalo", kaže Josip.

Nekako iz uspio odgovoriti

Dodaje da s njim žive mala djeca, supruga je u bolnici, a bez struje bi bilo teško.

"Nekako sam ih uspio otpraviti, no rekli su mi da će se uskoro vratiti. Onda mi je u pomoć uskočio susjed koji je nazvao Elektru u Koprivnici da vidimo što se dogodilo, no oni su rekli da ništa tu ne mogu, neka zovemo u Osijek na onaj nesretni broj telefona na koji se nitko ne javlja", veli Josip.

Kako kaže, ponovno uključenje je skupo, a ne vjeruje da bi ga ponovno uključili besplatno, čak i kad bi uvidjeli da su pogriješili. HEP još uvijek nije odgovorio što se točno dogodilo.

Nakon nekoliko sati od nemilog događaja, Josip je kazao kako je uspio dobiti osječku podružnicu.

"Evo, sve je riješeno. Uvidjeli su da su pogriješili jer nisu proveli moje plaćene račune kroz sustav te rekli da nam ipak neće isključiti struju. Ipak, ostaje gorak okus u ustima zbog cijele ove situacije", zaključio je Josip Horvat

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara