"Plakatima s porukom ´Locirati, identificirati, transferirati, uhititi` nastoji se ocrniti Šeksa"

"Plakatima s porukom ´Locirati, identificirati, transferirati, uhititi` nastoji se ocrniti Šeksa"

NA NOVINSKOJ konferenciji održanoj danas u Vinkovcima, predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a Petar Čobanković osvrnuo se na plakate s likom Branimira Glavaša koji su prošlog vikenda osvanuli na osječkim ulicama, a jučer su se pojavili i u Zagrebu.

Plakati šalju poruku "Locirati, identificirati, transferirati, uhititi", pri čemu se aludira na izjavu Vladimira Šeksa koju je izjavio po povratku sa sjednice Vijeća nacionalne sigurnosti na kojoj se raspravljalo o Anti Gotovini u vrijeme dok je još uvijek bio u bijegu.

Čobanković smatra kako plakati u ružnom svjetlu žele prikazati Vladimira Šeksa, koji je puno učinio za Slavoniju i Vukovarsko-srijemsku županiju. Na konferenciji se raspravljalo i o anketiranju građana Vukovarsko-srijemske županije, te je rečeno kako županijski ogranak HDZ-a ima saznanja da je anketar prilikom provođenja istraživanja naručitelju ankete prosljeđivao imena i prezimena anketiranih, kao i njihov politički stav.

"Prljavim djelom predizborne kampanje" plakate je nazvao i predsjednik HVIDR-e RH, Josip Đakić, koji se priopćenjem za medije i prije nekoliko dana ogradio od medijskih istupa Miljenka Kolobarića, predsjednika Udruge HVIDRA Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đakić kaže kako riječi koje su navedene na plakatu nemaju veze s Branimirom Glavašem, nego su izrečene na sjednici Nacionalnog vijeća, na kojoj je bio nazočan i Vladimir Šeks, koji se tamo našao u svojstvu institucije predsjednika Hrvatskog sabora te je na konferenciji za tisak, na upit novinara o zaključcima sjednice Vijeća nacionalne sigurnosti samo prenio sadržaj tih zaključaka, a koji su glasili "da Vijeće nalaže obavještajnim i sigurnosnim službama intenzivnije aktivnosti na lociranju, uhićenju i transferiranju generala Ante Gotovine u Haag", kako bi uvjerili Carlu del Ponte da imenovani nije u Hrvatskoj, odnosno "da ona podastre čvrste dokaze za svoje neosnovane tvrdnje".

Đakić je ocijenio kako se spornim plakatima Šeksa pokušava prikazati kao "mrzitelja branitelja", a u kampanji, prema Đakićevu mišljenju, osim HDSSB-a i dijela osječkih članova HVIDR-e, sudjeluju i mediji.

Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara