Planira se izgradnja uređaja za odsumporivanje u sisačkoj rafineriji

POSTOJE svi uvjeti da se uređaj za odsumporivanje u sisačkoj Rafineriji, koji će znatno smanjiti onečišćenost zraka sumporovodikom, izgradi do kraja 2006. i u početku 2007. pusti u rad, izjavio je danas direktor sisačke INA-Rafinerije nafte Branko Pastuović na konferenciji za novinare."

"U modernizaciju sisačke Rafinerije INA će iduće godine uložiti 40 milijuna dolara", naveo je Pastuović i dodao da je INA d.d. 13. prosinca raspisala natječaj za dobavu uređaja za odsumporivanje u sisačkoj Rafineriji, da je za to osiguran novac te kako nema nijednog razloga da se taj projekt tehnički ne ostvari po planu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Taj će projekt biti moj osobni prioritet i bdjet ću nad njegovom provedbom, a bit će to i prvi prioritet svih zaposlenika u Rafineriji", rekao je Pastuović. Potvrdio je da su "protiv njega kao odgovorne osobe podnesene prekršajne prijave zbog prekomjerne onečišćenosti zraka okolo tvornice, u sisačkom naselju Sisak Caprag".

"Imamo argumente da smo kao odgovorne osobe Rafinerije činili sve u skladu s inspekcijskim nalazima i naputcima i to ćemo pokušati dokazati na sudu", izjavio je Pastuović.

"Planirano je da sisačka Rafinerija iduće godine preradi 1,8 milijuna tona nafte. To je za 100 tisuća tona manje nego ove godine (1,9 milijuna tona) zbog sveobuhvatna remonta rafinerijskih pogona koji će početi u travnju iduće godine", istaknuo je Pastuović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara