Planula zgrada u blizini Muzeja suvremene umjetnosti, gust dim vidio se iz cijelog Zagreba

Planula zgrada u blizini Muzeja suvremene umjetnosti, gust dim vidio se iz cijelog Zagreba

Foto/video: Čitatelji Indexa/Pixell/Igor Soban

JUTROS je u Novom Zagrebu planuo požar na vrhu zgrade u izgradnji u neposrednoj blizini Muzeja suvremene umjetnosti. Vatra je izbila na vrhu zgrade u novozagrebačkom kvartu Središće, u Ulici Brune Bušića.

Vatrogasci su odmah izašli na intervenciju, a policija je dojavu o požaru dobila oko 10:25. Na teren je izašlo 20 vatrogasaca sa četiri kamiona i zapovjednim vozilom, kao i djelatnici Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Požar je, na svu sreću, vrlo brzo ugašen i u njemu nitko nije stradao.

Kako doznajemo, zapalio se stiropor na zgradi koja je u fazi izgradnje. Vatra je izbila u samo jednoj prostoriji na vrhu zgrade u izgradnji, ali po količini dima i visokim plamenim jezicima očito je da je izgorjela velika količina građevinskog materijala.

Neslužbeno se doznaje da su u trenutku izbijanja požara u zgradi bili radnici koji su vatrogascima pružili detaljne informacije, što im je omogućilo da lakše ugase požar.Gust dim vidljiv iz cijelog Novog Zagreba, pepeo padao s neba


Iz goruće zgrade dizali su se plameni jezici i gust oblak crnog dima, koji je bio vidljiv iz cijelog Zagreba. Stanovnici okolnih kvartova javljaju nam o "apokaliptičnim scenama" i pepelu koji je padao s neba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte dramatične snimke i fotografije:
Pogledajte i fotografije snimljene nakon što je požar ugašen.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara