Platforma Možemo: Imamo li Vladu ili tvrtku za dilanje nekretninama?

Platforma Možemo: Imamo li Vladu ili tvrtku za dilanje nekretninama?
Politička platforma Možemo Foto:Pixsell/Patrik Macek

POLITIČKA platforma Možemo poručila je da se nakon ostavki Lovre Kuščevića i Gorana Marića, koji su otišli zbog sumnji u malverzacije s imovinom, postavlja pitanje - ima li Hrvatska vladu ili tvrtku za dilanje nekretnina.

"Ostavkama Kuščevića i Marića još jednom se razotkrio stari HDZ-ov obrazac - desna ruka u znak domoljublja na srcu, a lijeva u tuđem džepu. Nakon svih nekretninskih afera koje su novinari otkrili o dvojici sad već bivših Plenkovićevih ministara s pravom se možemo pitati imamo li Vladu ili firmu za dilanje nekretninama", stoji u priopćenju platforme Možemo.

Naglasili su kako su ministri odstupili pod optužbama za zlouporabu javnih ovlasti u korist povećanja osobne imovine.

"Radi se o uhodanom obrascu HDZ-ovih dužnosnika koje premijer Plenković nagrađuje njihovim vraćanjem u saborske klupe, bez ikakvog disciplinskog postupka unutar stranke. Time premijer šalje poruku da su dovoljno dobri da donose hrvatske zakone, ali nedovoljno dobri ih kao ministri i provode", kaže se u priopćenju.

'Svaki dan vladavine HDZ-a nanosi dodatnu štetu ovoj zemlji'

U platformi Možemo ističu da su HDZ-ovi ministri "pali" upravo na nekretninskim muljažama vezanim uz prenamjene prostornih planova, za skrivanje prave vrijednosti nekretnina i korištenje javnih resursa za protuusluge kojima se nekretnine u njihovom vlasništvu povećavaju. Takav način djelovanja sličan je "kriminalnoj privatizaciji koju je 90-ih proveo HDZ, ozakonivši grabež javnog dobra".

"Očito je da svaki dan vladavine HDZ-a nanosi dodatnu štetu ovoj zemlji. Zbog toga, bez uklanjanja HDZ-a s vlasti i političke marginalizacije svih HDZ-ovih partnera, nema novog razvojnog modela od kojeg će većina građana imati korist", zaključuje se u priopćenju platforme Možemo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara