Plavi telefon i Nestle nagrađuju hrabru djecu

UDRUGA Plavi telefon i tvrtka Nestle Adriatic najavili su danas za 20. studenog dodjelu nagrade "Nipetnišest" djeci i mladima od 8 do 18 godina za djelo od iznimne hrabrosti i humanosti. 

Ovogodišnja svečanost dodjele nagrada održat će se u kazalištu Gavella, a nagrađuju se humana i hrabra djela, odabrana između 25 prijava iz čitave Hrvatske kojima je obuhvaćeno 1451 dijete. Nagrade  u četiri kategorije djeci i mladima će uručiti poznate osobe i sportaši.

Miroslav Vučenović, predsjednik udruge Plavi telefon, kazao je da su prijave za nagradu poslali prijatelji, profesori i članovi obitelji djece koja su počinila hrabro i humano djelo budući su to najčešće skromna i samozatajna djeca koja za svoje djelo ne očekuju ništa zauzvrat.

Svečanost dodjele nagrade vodit će Ivanka Mazurkijević i Boris Mirković dok će goste zabavljati Ana Rucner, Shante, Helena Bastić (Bastardz), Luka Nižetić, Vesna Pisarović, Zli bubnjari i Colonia čiji su članovi samo za ovu prigodu napisali i himnu.

Na konferenciji su predstavljene i članice žirija koje su imale najteži zadatak izabrati dobitnike nagrade: Višnja Biti novinarka I. programa Hrvatskog radija, Sanja Pilić, dječja spisateljica, Katarina Milković iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Dubravka Miljković, psihologinja i Jelena Bičanić, socijalni pedagog.

Olivera Međugorac, direktorica korporativnih komunikacija tvrtke Nestle Adriatic, najavila je dugoročnu partnersku suradnju jer udruga Plavi telefon već petnaestak godina sustavno ulaže u edukaciju djece i njihovih roditelja. Osim nagrade "Nipetnišest" Nestle će se uključiti i u nove projekte "Školu bez bola" i "Škola za uspješnije roditeljstvo", koje udruga uspješno provodi dugi niz godina.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara