Plenković: Ako uhvatim vremena doći ću na predstavljanje knjige Martine Dalić

Plenković: Ako uhvatim vremena doći ću na predstavljanje knjige Martine Dalić
Foto: Dalibor Urukalović/ Pixsell

NAKON sastanka Kluba zastupnika HDZ-a, predsjednik stranke Andrej Plenković dao je izjavu za medije, piše N1.

Upitan što misli tko mu radi o glavi, vezano za aferu SMS i falsificiranje dokumenata, Plenković je rekao da ne sumnja ni na koga.

"Tko god radi, neće uspjeti. Ne sumnjam na nikog, ali očekujem od svih koji istražuju ovo što se kolokvijalno zove afera SMS da to istraže do kraja jer tu se fabriciranjem različitih dokumenata nastojalo destabilizirati političku scenu", rekao je Plenković.

Komentirajući ulogu savjetnika predsjednice Vlade Galića, koji je komunicirao s Franjom Vargom, Plenković je rekao da ga poznaje.

"Znam ga, ali ne da smo najbolji prijatelji, ali smo se vidjeli i znam da je išao kod predsjednice prije nešto više od godine dana", rekao je Plenković.

Odgovorio je i na pitanje je li razgovarao s Milijanom Brkićem. "Razgovarali smo prije, on je demantirao bilo kakvu vezu s nekom aferom", rekao je.

Opet je komentirao Aferu Hotmail.

"Ja s ovom distancom od godinu i pol dana, mogu još jednom ponoviti, mislim da smo u vrlo kratkom roku donijeli vrlo važan zakonski okvir. Važno je da su OPG-ovi isplaćeni, radna mjesta sačuvana, da se stabilizirala situacija s kompanijama u susjednim zemljama, da je poslovanje kompanije dobro i da je nagodba postignuta i očekuje se odluka suda vezano uz žalbe na tu nagodbu", rekao je Plenković.

Kaže da bi volio doći na predstavljanje knjige Martine Dalić

Upitan je li ga iznenadila izjava predsjednice da Afera Hotmail još nije gotova, Plenković je rekao da je nije čuo. "Imali smo dupli uži kabinet i nekoliko sastanaka, nisam imao vremena pratiti izjave drugih pa ni izjave predsjednice, bitno je da su se o toj aferi očitovala ona tijela koja su se trebala očitovati", rekao je Plenković.

Komentirao je i to što će se guverner HNB-a Boris Vujčić pojaviti na predstavljanju knjige bivše ministrice gospodarstva i potpredsjednice vlade Martine Dalić. "Ja osobno ne vidim nikakav problem da guverner HNB-a govori o temi koja se ticala i nadležnosti HNB-a. Oni se znaju dosta dugo, bavili su se ovom temom", rekao je Plenković.

Upitan hoće li i on otići na predstavljanje knjige, Plenković je odgovorio: "Ako ulovim vremena, doći ću, zanima me."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara