Plenković ne želi komentirati izjavu Alemke Markotić o zatvaranju svega

Plenković ne želi komentirati izjavu Alemke Markotić o zatvaranju svega
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković dao je izjavu u Sisku nakon sjednice Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije u proširenom sastavu.

Plenković se osvrnuo na kritike Davora Bernardića koje su upućene s današnje konferencije za novinare u SDP-u.

"Nisam pratio njegovu presicu, ali dobro se sjećam njegova nastupa kada je bila rasprava o glavnoj državnoj odvjetnici. Čuo sam i predsjednika Republike. Mislim da bi se o tome trebali zapitati. Državno odvjetništvo i policija potpuno su neovisni u obavljanju svog posla", kaže Plenković, prenosi N1.

"On se svojim izjavama diskvalificirao za bilo kakvu ozbiljniju dužnost u svom ovom mandatu kao tzv. lidera oporbe", dodaje.

Kaže kako je legitimno od oporbe da u načelu govori što god hoće jer se, tvrdi, tako ponaša cijeli mandat.

"Podsjetimo ćemo da su oni zadužili Hrvatsku za 70 milijardi kuna, podsjetit ćemo da smo mi nakon njihova mandata vlada koja je osigurala javni rast. Pandemija covida u kojoj smo mi, srećom, upravljali zemljom, reagirali učinkovito. Tada su prvi put naši građani u realnom vremenu pratiti kako se naša vlada snalazila u krizi koja je pogodila i druge zemlje. Mi smo zaštitili tada zdravlje, a istodobno i stali iza hrvatskog gospodarstva", ističe Plenković.

"Hrvatska je ovdje zato što mi upravljamo, a ne SDP i gospoda iz oporbe", dodao je.

Nije želio komentirati izjavu Alemke Markotić

Izjavu Alemke Markotić o tome da je prvi put sve zatvoreno zbog panike nije htio komentirati jer, kako tvrdi, nije pratio i ne zna što je točno rekla.

Alemka Markotić jučer je, govoreći o drugom valu, kazala da se sve zatvorilo zbog straha.

"Racionalnim postupanjem ćemo se bolje zaštititi. Pripremljeniji smo, imamo dijagnostiku i iskusniji smo. Prvi put smo zatvorili sve zbog straha, ali sljedeći put neće biti tako. Ako covid bude u cirkulaciji, morat ćemo biti spremni odraditi sve bez zatvaranja", kazala je u razgovoru za RTL. Markotić nije rekla da se sve zatvorilo zbog panike, već zbog straha. No, njen su govor na RTL-u krivo trankribirali, da bi danas to bilo ispravljeno.

Plenković komentirao vjetroelektrane

O aferi Vjetroelektrane kaže kako je važno da se cijela priča raščisti do kraja. "Stranka i šibensko-kninski HDZ su poduzeli korake", rekao je.

O memorandumu o razumijevanju koji je supotpisao ministar Ćorić rekao je kako tu ne vidi ništa sporno. "To su objavili i objasnili i INA i Janaf. Važno je da se najavljuju i investicije ovdje u INA-i. Mislim da će HDZ dobiti povjerenje ovdje u Sisačko-moslavačkoj županiji", kazao je Plenković.

O izbornim listama je rekao kako još nisu gotove. "Mi ćemo liste predavati 15. ili 16. lipnja, kad budu usvojene, bit će usvojene na Nacionalnom vijeću. Ministar Ćorić će biti na listi u 7. izbornoj jedinici, kao što je bio i prošli put", rekao je premijer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara