Plenković će danas odgovarati na pitanja u saboru, prvo će mu postaviti Pupovac

Plenković će danas odgovarati na pitanja u saboru, prvo će mu postaviti Pupovac
Foto: Robert Anic/PIXSELL

AKTUALNIM prijepodnevom tijekom kojeg će na zastupnička pitanja odgovarati premijer Andrej Plenković i članovi vlade, Hrvatski sabor danas započinje novu, 10. sjednicu, koja će trajati do ustavne stanke 15. prosinca.

Nakon što se utvrdi dnevni red, predsjednik vlade i ministri odgovorit će na 38 zastupničkih pitanja. Prvo će postaviti SDSS-ov Milorad Pupovac, a završno nezavisni Zdravko Ronko.

Nakon aktualca premijer će zastupnicima podnijeti Izvješće o sastancima Europskog vijeća, a potom je na dnevnom redu i konačni prijedlog Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima.

Prijedlozi devet zakona

U četvrtak će se pred zastupnicima naći konačni prijedlozi devet zakona porezne reforme koji bi se trebali primjenjivati od početka sljedeće godine.

Tijekom predstojećih mjesec dana saborski bi zastupnici trebali odraditi opsežan posao. Već u ponedjeljak ih, kako je najavio ministar financija Zdravko Marić, očekuje rebalans proračuna za ovu godinu, a tjedan nakon toga i proračun za sljedeću godinu.

Zastupnici bi do kraja ove sjednice trebali glasati i o paketu zakona mirovinske reforme, koje je sabor u drugo čitanje poslao bez oporbenih zastupnika.

Sabor bi također trebao izabrati i novu povjerenicu ili povjerenika za informiranje, nakon što je prije nešto više od dva tjedna prvoj hrvatskoj povjerenici Anamariji Musi istekao petogodišnji mandat, a započet izbor novog povjerenika još nije dovršen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara