Plenković: Glas za Škoru je glas za SDP; Penava: Glas za Škoru je glas za Škoru

Plenković: Glas za Škoru je glas za SDP; Penava: Glas za Škoru je glas za Škoru
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

PREMIJER i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ustvrdio je jutros da je svaki glas za Miroslava Škoru ustvari glas za Zorana Milanovića, odnosno za SDP, te je poručio da je Kolinda Grabar-Kitarović jedina istinska kandidatkinja svakoga tko dijeli vrijednosti "Tuđmanova HDZ-a”.

"Glas za Škoru je glas za Milanovića, glas za Škoru je glas za SDP. Prema tome, svi oni drugi koji osjećaju Hrvatsku, koji dijele vrijednosti Tuđmanovog HDZ-a dobro znaju da je prava, jedina istinska kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović”, rekao je Plenković u izjavi novinarima nakon konferencije The Economista "Svijet u 2020.", uvjeren da će Grabar-Kitarović dobiti većinsku potporu hrvatskog naroda.

Zanimljiva Penavina izjava

Zanimljivu izjavu popodne je dao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

On očito ne smatra da je glas za Škoru zapravo glas za SDP, kako to smatra njegov stranački šef.

"Glas za Miroslava Škoru je glas za Miroslava Škoru."

Na pitanje znači li to da se ne slaže s premijerom, koji tvrdi upravo to, kazao je:

"Svatko ima pravo na svoje mišljenje", kazao je Penava, prenosi N1.

Osim toga, Penava je komentirao poruke Miroslava Škore da je Andrej Plenković izdao HDZ i ideju Franje Tuđmana.

"Svima su puna usta Franje Tuđmana. Govorimo o povijesnoj osobi čiji su lik i djelo monumentalni i naprosto mi je teško bilo koga tko stavlja u usta prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana - shvatiti bilo kako osim kao nekoga s nedostatkom vizije i ideje. Danas imamo druge izazove. U kontekstu spominjanja Franje Tuđmana, naravno da uvijek treba poštovati njegovo djelo, a ono se zove hrvatsku državu, i nikada ga nećemo nadmašiti. Ali danas živimo neke druge probleme, drugi ciljevi bi trebali biti pred nama. Ne mogu shvatiti to nadmetanje tko je veći pobornik ideja Franje Tuđmana. To je izostanak vizije vlastitog postupanja i razvoja Hrvatske", rekao je Penava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara