Hasanbegović odgovorio Plenkoviću: "U HDZ-u nikad nije bilo ekstremizma"

Hasanbegović odgovorio Plenkoviću: "U HDZ-u nikad nije bilo ekstremizma"

Foto: Hina

BEZ obzira koliko to pokušavaju prikriti u javnosti, odnosi između predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i ekstremne desnice unutar stranke predvođene Zlatkom Hasanbegovićem postaju sve napetiji.

Uspoređujući samo dvije zadnje izjave vođe HDZ-a i njegova najžešćeg oponenta, jasno je da slijede dani raspleta u stranci.

"HDZ je desnica, no moja je misija ojačati i politički centar. Jasan je to zadatak koji vrijedi za sve partnere naše stranke u cijeloj Europi. HDZ je stranka koja oduvijek želi predstavljati sve građane Hrvatske, no ekstremizam ću protjerati naše stranke. Hrvatski narod želi stranku koja se odgovorno postavlja prema nacionalnim interesima", izjavio je jučer predsjednik HDZ-a Andrej Plenković za njemačku televiziju ARD.

"Ekstremizam u HDZ-u nikada nije postojao, a ja držim da općenito u hrvatskoj politici nije postojao ekstremizam. Različite patološke političke pojave ne može se nazivati političko stranačkim ekstremizmom. Vrlo jasno treba reći, hrvatskoj politici nitko ne treba i ne može nametati hipoteke tzv. ekstremizma, jer u hrvatskom društvu ozbiljnoga ekstremizma nema", rekao je danas novinarima u zagrebačkom Muzeju Mimara tehnički ministar kulture i član HDZ-a Zlatko Hasanbegović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara