Kolinda o Hanžekoviću: Izgubili smo istinskog humanista

Kolinda o Hanžekoviću: Izgubili smo istinskog humanista

Foto: Hina

HRVATSKA predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je brzojav sućuti obitelji Hanžeković te istaknula kako je on bio jedan od najuglednijih hrvatskih odvjetnika i čovjek koji je iskreno živio vrednote humanizma.

"Takva ću ga pamtiti"

"S tugom sam primila vijest o smrti poštovanog gospodina i moga prijatelja Marijana Hanžekovića. Dugo se strpljivo i hrabro borio s teškom bolešću, s vjerom u ozdravljenje, u dobro. Tako je živio cijeloga života. Predanim radom izgradivši uspješnu odvjetničku karijeru, bio je, kao i mnogi članovi njegove obitelji, kojom se ponosio, istinski humanist, često podupirući mnoge akcije i pothvate za opće dobro, nikada to ne ističući. Bio je čovjek koji je mnogima bio istinski prijatelj, spreman pomoći kad god je trebalo. Njegovom smrću izgubili smo ne samo jednoga od najuglednijih hrvatskih odvjetnika nego i čovjeka koji je iskreno živio vrednote humanizma, u koji je vjerovao", napisala je predsjednica u brzojavu sućuti.

"Takva ću ga pamtiti zajedno sa svima koji su ga cijenili i voljeli", poručila je te obitelji Hanžeković uputila iskrenu sućut.

Poznati zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković umro je u nedjelju ujutro u Zagrebu u 66. godini života. Bio je ugledni pravnik, uspješan poduzetnik, sportski djelatnik i ljubitelj umjetnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara