Plenković: Ministar i ja smo temeljito razgovarali o slučaju iz Zaprešića

Plenković: Ministar i ja smo temeljito razgovarali o slučaju iz Zaprešića
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

NOVINARI su sinoć prilikom obilaska bolnice u mjestu Lopača pored Rijeke ministra Kujundžića pitali je li spreman, kada dođu konačni rezultati istrage, a u vezi sa slučajem tragične smrti mladića u Zaprešiću, ponuditi ostavku, bude li se osjećao odgovornim.

"Naravno da sam spreman, svaki političar mora biti spreman, jer nitko od nas nije od Boga dan na to mjesto, ako se ustanovi da je bilo propusta. Po onome što su do sada napravile inspekcije, uistinu propusta nije bilo. Nažalost, priroda bolesti je takva da nekada medicina ne može pomoći svim pacijentima'', rekao je.

Plenković: Ministar Kujundžić radi svoj posao

Na pitanje ima li ministar Kujundžić i dalje njegovu političku potporu premijer Plenković rekao je da su sada došli prije svega iskazati zahvalnost osoblju bolnice u Lopači i vatrogascima koji su herojskim naporima spasili teške pacijente, mnoge od njih nepokretne, u požaru koji se brzo razvijao i da im na tome zahvaljuje.

"Što se tiče cijele rasprave o hitnoj medicini i službi i slučaju u Zaprešiću, ministar i ja smo jučer temeljito razgovarali i o nalazu inspekcijske službe. Čeka se još cjelovito izvješće obdukcijskoga nalaza Zavoda za sudsku medicinu i tada ćemo tek, na temelju potpunih argumenata, moći u cijelosti i meritorno komentirati ovaj slučaj u Zaprešiću. Ministar radi svoj posao, i jučer i danas, i svi ostali, državni tajnik i sve službe koje su ovdje danas bile požrtvovne", izjavio je premijer Plenković.     

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara