Plenković na sjednici vlade komentirao napad na Srbe u Supetru

Plenković na sjednici vlade komentirao napad na Srbe u Supetru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković danas je na sjednici vlade komentirao napad na sezonce, među kojima su bila dvojica Srba te na vatrogasca koji im je pokušao pomoći u Supetru na Braču.

"Ponovno smo u zadnje vrijeme svjedoci nasilja u Hrvatskoj, konkretno huliganskoga nasilja koji se dogodio na Braču. Smatram da je to nedopustivo, u ime vlade osuđujem sva takva ponašanja i mislim da moramo učiniti još i više i na preventivnom i na represivnom djelovanju protiv takvih pojava da se jednostavno neprihvatljivi, primitivni i divljački ispadi iskorijene. To znači da radimo i na promjeni klime u društvu koja očito u jednom segmentu doseže stupanj polarizacije i netrpeljivosti što je apsolutno neprihvatljivo.

U ovakvoj modernoj Hrvatskoj koja je riješila sve svoje strateške nacionalne zadaće, koja želi biti uključiva koja želi biti društvo koje je tolerantno, koje poštuje svoje tradicionalne vrijednosti, nema mjesta takvim ispadima i očekujem od svih tijela da se protiv toga bore aktivno i agilno. Tu mislim i na policiju i na pravosuđe te na sve druge aktere, uključujući i političke stranke, koji mogu djelovati da se ovakve stvari ne događaju", rekao je Plenković prije početka sjednice vlade. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara