Plenković na utakmicu vodi toliko HDZ-ovaca da ne stanu u vladin avion?

Plenković na utakmicu vodi toliko HDZ-ovaca da ne stanu u vladin avion?
Foto: Pixsell/Patrik Macek

PREMIJER Andrej Plenković, s predsjednikom sabora Gordanom Jandrokovićem, sutra će u Moskvi navijati za Hrvatsku u utakmici protiv Engleske. Međutim, čini se kako njih dvojica nisu jedini koji će se zaputiti na polufinale Svjetskog prvenstva. 

"S velikim veseljem idemo na polufinale u Moskvu", objavila je vlada nakon pobjede nad Rusijom, dodajući kako će Banski dvori detalje putovanja objaviti sutra. 

>> Plenković i Njonjo idu u Moskvu na utakmicu protiv Engleske

Bez odgovora iz vlade

Jučer smo poslali upite vladi i saboru. Zanimalo nas je tko još, osim premijera i predsjednika sabora ide na utakmicu. Upitali smo ih kojim letom idu, koliko namjeravaju ostati u Rusiji te koliki će biti troškovi puta. Oglušili su se na naše upite.

Međutim, Večernji list danas donosi nove vijesti od svog "izvora iz Vlade". 

Kažu kako je još nepoznato tko će, osim Plenkovića i Jandrokovića bodriti reprezentaciju jer "u Vladi jučer nisu imali gotov plan puta i popis putnika". Dakle, neće ići samo Plenković i Jandroković. 

"Zbog euforije i velikog interesa za odlazak u Moskvu Vlada je jučer čekala odgovore agencija postoji li mogućnost (ima li mjesta) da predstavnici Vlade i Sabora u Moskvu odu komercijalnim letom. Tako bi, naime, više Vladinih i saborskih dužnosnika moglo na polufinalnu utakmicu jer je Vladin avion ograničenog kapaciteta (12 putnika)", navodi se u tekstu.

Neće stati u službeni avion?

To znači da bi, osim osiguranja za čuvane dužnosnike kao što su premijer i šef sabora, u Rusiju poletjelo još više dužnosnika nego što je prvotno predviđeno. Toliko da ih ne stane u vladin avion.

Večernji navodi kako premijer ne namjerava upadati u svlačionicu, ali će "svakako sudjelovati u programu koji će omogućiti njegovo druženje s našim nogometašima". 

"Svlačionica je svetinja i Plenković to zna. Sa sobom će imati navijački dres, a kako se nadamo prolasku u finale, premijer bi išao i na tu utakmicu", poručio je "izvor" iz vlade.

Osim toga, dodaju kako se odlasku u Moskvu nada i Branko Bačić, predsjednik Kluba HDZ-a, "a vjerojatno i još mnogi HDZ-ovi dužnosnici koji će na finale ili u premijerovoj pratnji ili u privatnom aranžmanu". 

Tko će sve to platiti?

Ostaje pitanje tko će sve to platiti. Na Indexove upite iz vlade i sabora uporno ne odgovaraju. Večernji list piše kako Plenković, Jandroković i pratnja "zbog euforije" traže mogućnost odlaska komercijalnim letom jer ne stanu u službeni vladin avion. Također, najavljeno je i "sudjelovanje u programu koji će omogućiti druženje s nogometašima", ali u svlačionicu, za razliku od predsjednice, navodno neće ulaziti.

Dakle, ako pretpostavimo da neće stati u vladin avion, ide ih najmanje trinaestero. Ako Hrvatska prođe u finale, možemo računati na to da će se u Moskvu u dva navrata na naš račun zaputiti barem 26 dužnosnika koji će gledati utakmice, sudjelovati u "programima druženja" i boraviti u Rusiji. Naravno, sve to su pretpostavke. Točan broj HDZ-ovaca i ostalih dužnosnika koji će otputovati na Svjetsko prvenstvo ne možemo precizno znati jer nam vlada i sabor odbijaju odgovoriti na izravno postavljena pitanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara