Plenković ne želi reći tko je zvao Šavorića: "Ali nema nekog velikog intimnog prijateljstva među nama"

Plenković ne želi reći tko je zvao Šavorića: "Ali nema nekog velikog intimnog prijateljstva među nama"

Foto: Patrik Maček/ Pixsell

U TIJEKU je zajednička sjednica Odbora za gospodarstvo i Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav. Na njoj je i Andrej Plenković koji je pokušao objasniti svoje veze sa Šavorićem.

>> TRAJE SASLUŠANJE TOLUŠIĆA I HORVATA Maras se posvađao s Reinerom, digao se i otišao

"Hrvatska je dosta mala zemlja, Zagreb ne osobito velik grad da se ne bi znali ljudi koji su išli u istu srednju školu, ali nisu bili ista generacija. Pa išli na fakultet zajedno, ali nikakvi bliski prijatelji. Čak mislim da nemamo mđusobno ni brojeve telefona. Znam sigurno da ih nemamo. Nekog velikog intimnog prijateljstva između mene i gospodina Šavorića nema. Znamo se, poštujemo se u svojim  karijerama. 

 
Prije neko što je agencija Unex slučajno sugerirala da se dio spota snimi, nismo se vidjeli godinama. Prije nego je agencija sugerirala da se spit snima u njegovom uredi nismo se sreli godina. A ako baš hoćete, nismo se sreli ni tada, u šest ujutro na Veliku Gospu, 15. kolovoza 2016. kada je sniman spot", rekao je Plenković o svojim vezama sa Šavorićem.

Plenković je kazao kako tu nema nikakog "komplota", rekavši kako će Saša Đujić, Index i ostali morati živjeti sa tim.

"Međutim gospodin Šavorić možda se malo više bavi tememama koje su na stolu. Kada je on pozvan u vladu, pozvano je on i nekoliko drugih odvjetnika. S obzirom na intenzitet rada skupine koja je, ponavljam, dogovorena između HDZ-a i Mosta. Petrov je predložio Bricelja i Besaka. Ja sam Bricelju nudio da bude izvanredni povjerenik. On je iz nekih svojih razloga to odbio. Što se tiče nagodbe i svega što se sada radi, uključujući i ovu trenutnu razmjenu mišljenja, utječe na proces, političku klimu i osjetljive procese koji se sada vode pod izvanrednom upravom. Sve ovo što mi radimo ima svoje posljedice. Smisao je zakon da stvorimo okvir, a ne da mi kao vlada vodimo proces, ovo nije nacionalizacija. Stvoren je bedem oko kompanije koji omogućuje da ona bude sada ovdje gdje je", rekao je Plenković.

Opet je bio prilično neodređen i nije želio kazati tko je Šavorića doveo u cijelu priču.

"Što mislite, da sam trebao vas pitati kako spasiti Agrokor. Koga drugoga da zadužite ako vam najveća kompanija dolazi u krizu koja prijeti potopom gospodarstva. Pa jasno da ću se obratiti potpredsjednici vlade za gospodarstvo. Pitajte kolege iz Mosta je li bilo dobro kad smo krenuli tim putem", odgovorio je Plenković na pitanje Saše Đujića o Martini Dalić.
 

 
 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara