Plenković: Nitko u vladi nema uvid ni u čiju komunikaciju, nepoznato mi je to

Plenković: Nitko u vladi nema uvid ni u čiju komunikaciju, nepoznato mi je to
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

"NITKO u vladi nema uvid ni u čiju komunikaciju. Nije mi poznato o čemu je riječ. Siguran sam da to nije istina, nema slušanja bilo koga, iščupajmo to odmah u korijenu", komentirao je predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković slučaj koji je jutros postao aktualan u hrvatskoj javnosti.

Naime, ministar Tomislav Ćorić N1 Televizije nije davao odgovore na pitanja o memorandumu i Ini, a kako je Hrvoje Krešić inzistirao na odgovorima, Ćorić ga je prozvao za pisanje u zatvorenim grupama na društvenim mrežama, rekao mu je da se iz njegovog rada, ali i iz njegovih poruka u novinarskoj grupi vidi nezadovoljstvo izborom Uprave Ine.

"Ne dolazi u obzir takva teza. Primisli na to su nemoguće, ja to najodlučnije negiram", dodao je Plenković. 

Što se događalo na pressici?

Krešić je pokušavao dobiti odgovor na pitanje što je financijski isplativije, slanje nafte u Rijeku ili u Mađarsku, što je sasvim zbunilo Ćorića koji je prvo kazao da se ne radi o slanju nego o prodaji, a onda je u jednom trenu rekao da to nije prodaja nafte. Također, Krešić je pitao ministra za komentar činjenice da dva člana Uprave koja nisu potpisala Memorandum nisu reizabrana za te pozicije.

Ćorić se ne sjeća tko je potpisao od članova Uprave dokument i tvrdi da prema njemu nije išla komunikacija da su preostala dva člana Uprave imala nešto protiv memoranduma.

Ministar se nastavio obraćati Krešiću. "Ovo su sada neimenovani izvori pa znam slučajno da ste bili osobno nezadovoljni mojim prijedlogom članova uprave Ine, slučajno znam da tog jednog koji nije izabran poznajete osobno, čak se i prezivate isto i ne bih vodio ovaj razgovor jer ću vam samo kroz još par podataka dati..."

Krešić mu je na to odgovorio da nije nezadovoljan njegovim izborima i ne zna kako je došao do zaključka.

"Došao sam do zaključka da ste u jednoj od novinarskih grupa u kojoj komunicirate, a svi znamo novinare, kritizirali kao osoba koja se rubno bavi naftnim biznisom, kako to?" odgovorio je Ćorić.

Krešić mu odgovara: "Ovo je perfidno i ružno od vas."

Ćorić: "Pogledajte svoje poruke u grupama."

Krešić: "Vi javnosti otkrivate privatnu novinarsku komunikaciju, je li vam jasno što vi radite? Ja nisam osobno nezadovoljan, ako se vidjelo, ukažite mi na to."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara