Plenković o odluci Povjerenstva o Mariću i Žalac: To nije moj posao

Plenković o odluci Povjerenstva o Mariću i Žalac: To nije moj posao
Foto: FAH

PREMIJER Andrej Plenković u društvu ministara iz vlade boravio je u Rijeci i tom prigodom odgovarao na pitanja novinara.

Upitan za komentar na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da otvori predmete protiv ministrice Gabrijele Žalac i ministra Zdravka Marića, Plenković je rekao da je to na Povjerenstvu. Što se tiče komentara o odluci Povjerenstva o otvaranju slučaja protiv ministra Marića, Plenković je rekao da to nije njegov posao te da takvih slučajeva ima puno, prenosi N1.

Kad je u pitanju situacija u Uljaniku i 3. maju, premijer je rekao da brinu i vladu, ne samo radnike. "Mislim da su za identitet Rijeke i Pule izrazito bitni i 3. maj i Uljanik. Mi razumijemo sve moguće aspekte ovih tema, zato i gledamo na koji način prići rješavanju ovog problema, koji je sve samo ne jednostavan", rekao je Plenković, dodavši da je država u brodogradnju u proteklih 28 godina uložila 35 milijardi kuna, od čega pozamašan dio u Uljanik i u 3. maj. "Došlo je do niza pogrešnih poslovnih odluka i propusta. Mi nastojimo toj temi pristupiti racionalno. Sve odluke koje su pred nama moraju voditi računa o svim aspektima", rekao je Plenković.

Komentirajući izjavu ministra graditeljstva i potpredsjednika vlade, Predraga Štromara, koji je radnicima Uljanika poručio da potraže drugi posao, Plenković je rekao da je Štromar bio pod dojmom zadnje rasprave parlamentarne većine te da konačne odluke o brodogradilištu još nema.

Dotaknuo se i sastanka s Miloradom Pupovcem. "Sastanak je prošao dobro. Ja sam i u proteklim tjednima rekao da sam spreman za razgovor. Razgovarali smo o svim aspektima suradnje, funkcioniranju parlamentarne većine. Oni su i dalje dio parlamentarne većine", rekao je Plenković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara