Plenković o Ramljakovoj aferi sa savjetnicima: "Smeta me etički aspekt"

Plenković o Ramljakovoj aferi sa savjetnicima: "Smeta me etički aspekt"

Foto: FaH/Hina

PREMIJER Plenković danas je medijima odgovarao na pitanja vezano za energetsko tržište te situaciju s INA-om i MOL-om, a pritom se osvrnuo i na pitanje savjetnika Ante Ramljaka u Agrokoru.

Na upit novinara je li donio odluku o sankcioniranju izvanredne uprave Agrokora zbog savjetnika, Plenković je kazao da još nije donio odluku.

"Nisam još, zato što je izvješće dosta dugo, detaljno. Čini mi se da tu nema nekakvih pravnih elemenata, budući da su to ugovori između privatnih kompanija. Ono što me smeta je etički aspekt", rekao je Plenković.

Na pitanje hoće li biti sankcija odgovara: "O tom-potom"

Na upit treba li vlada uopće reagirati ako su vjerovnici zadovoljni, Plenković je kazao da je za njega i vladu najvažnije da cijeli proces restrukturiranja završi dobro, odnosno da završi nagodbom, da kompanije funkcioniraju, da se zadrže radna mjesta te da smisao i cilj zakona o izvanrednoj upravi bude ostvaren, a to je stabilnost hrvatskog gospodarstva i financijskog sustava.

"I to je ono što mi je u ovom trenutku ključni prioritet, osobito s obzirom na to da imamo još samo dva mjeseca", naveo je Plenković.

Na ponovni novinarski upit hoće li biti sankcija, kazao je: "O tom-potom. O tome ćemo kad odlučimo".

Plenković je pretprošloga tjedna zatražio dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika u Agrokoru nakon što je u medijima objavljeno kako je, između ostalih, bivša tvrtka izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka Texo Management sklopila ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna.

Zbog toga se već danima u javnosti vode rasprave o visokim savjetničkim naknadama i mogućem sukobu interesa Ante Ramljaka.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara