Plenković objasnio zašto je spominjao Maju Sever na sučeljavanju s Bernardićem

Plenković objasnio zašto je spominjao Maju Sever na sučeljavanju s Bernardićem
Foto: RTL

ANDREJ PLENKOVIĆ, šef HDZ-a i premijer Hrvatske, u obilasku sedme i osme izborne jedinice u Kastvu, novinarima je između ostalog komentirao jučerašnje sučeljavanje sa šefom SDP-a, Davorom Bernardićem. 

U jednom trenutku sučeljavanja Bernardić je tražio jedan u nizu velikog broja papira koje je donio u emisiju, a Plenković ga je pitao je li ga Maja Sever, novinarka HRT-a, pripremala za sučeljavanje

"Ova je vlada učinila toliko dobra za razliku od vaše. Zar je vas Maja Sever spremala za emisiju", upitao je Plenković Bernardića.

Plenković je objasnio zašto je spomenuo Maju Sever.

"Meni je Maja Sever simpatična, susjeda nam je, znamo se sto godina. Poanta koju sam jučer kazao je ova: Imate pretendenta koji želi biti premijer, imate emisiju Nedjeljom u dva voditelja Aleksandra Stankovića, kojeg također cijenim, koji objektivno nije desni centar", rekao je Plenković za N1 televiziju, pa dodao:

"Odem u tu emisiju, razgovaramo, a onda isti taj g. Bernardić nema hrabrosti otići u tu emisiju koju priprema i gđa. Sever, nego dođe na konkurentsku televiziju i izvlači tuđe grafove. Ja sam pohvalio Maju Sever za njezin rad, a oni su mogli i sami pripremiti papire. Ako netko ima senzibilitet za novinare, imam ja."

Plenković je još istaknuo da nijedan premijer nije prije njega toliko izlazio pred novinare.

"Imate me na raspolaganju svaki dan", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara