Beljak odbio Plenkovića, za Index poručio: "HDZ je 25 godina vodio politiku uništavanja HSS-a"

Beljak odbio Plenkovića, za Index poručio: "HDZ je 25 godina vodio politiku uništavanja HSS-a"

Foto: FAH

ANDREJ PLENKOVIĆ jutros je kazao kako je HSS, kao član Europske pučke stranke, HDZ-u najvažniji partner te bi volio kada bi se ta stranka vratila suradnji u "svojoj političkoj obitelji".

"Za HDZ je HSS jedina naša 'rođakinja' u političkom smislu, svi ostali su nam partneri", poručio je.

Smatra kako odluka predsjednika HSS-a Kreše Beljaka da na izbore ide u Narodnoj koaliciji nije bila osobito mudra te da, iako imaju više mandata u Saboru, postoji velik krug članova HSS-a koji su nezadovoljni tom odlukom. Kazao je odlično surađuje s Marijanom Petir u Europskom parlamentu, dok je bivši predsjednik HSS-a Branko Hrg ostvario solidan izborni rezultat na drugom mjestu HDZ-ove liste u drugoj izbornoj jedinici.

> Plenković napao Beljaka i stao uz Petir: "Želim da se HSS vrati svojoj političkoj obitelji"

"Volio bih kada bi se u nekoj evoluciji unutarnjih procesa unutar HSS-a ta stranka vratila suradnji s svojom političkom obitelji.  Što se mene tiče ta su vrata otvorena i ne bi mi bilo krivo da dođemo na prijašnji okvir suradnje. To bi bilo dobro i mislim da bi to podržali birači i članovi HSS-a", kazao je Plenković.

Beljak za Index: Čestitam Plenkoviću, ali idemo u opoziciju

Index se za komentar Plenkovićeve izjave obratio samom Kreši Beljaku, koji nam je rekao kako mu ponuda nije prihvatljiva.

"Čestitao bih na izbornoj pobjedi gospodinu Plenkoviću i želim mu svu sreću, ali HSS će sada biti opozicijska stranka. Da bi se o tom povratku HSS-a u okrilje spomenute političke obitelji uopće moglo govoriti, HDZ bi trebao promijeniti poltiku prema HSS-u, oni su 25 godina, uz časne iznimke kao što je Jadranka Kosor, vodili politiku uništavanja HSS-a.

Ponavljam, želimo im svu sreću", rekao je Beljak za Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara