Plenković se kasno navečer obratio javnosti. Pričao o kreditnom rejtingu

Plenković se kasno navečer obratio javnosti. Pričao o kreditnom rejtingu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ANDREJ PLENKOVIĆ oko 23:15 obratio se javnosti.

"Došli smo izraziti solidarnost sa saborskim zastupnicima koji će večeras glasati", počeo je Plenković.

A onda je otkrio pravi razlog obraćanja. Premijer se u petak u 23:15 navečer javnosti odlučio obratiti kako bi kazao da je Hrvatskoj narastao kreditni rejting.

"Povod zašto smo ovdje je vijest koju je objavila Standard and Poor's", rekao je Plenković. Ova agencija je u petak objavila kako je podigla kreditni rejting Hrvatske.

"Osigurali smo vrijeme za reforme. To su prepoznali analitičari i poslali su nam poruku da je smjer kojim vodimo zemlju potvrđen i od njih", rekao je Plenković.

"Ovo je signal da moramo nastaviti sa strukturnim reformama, s poreznim rasterećenjem, s mirovinskom reformom...", nabrajao je Plenković.

"To je odlična vijest za naše gospodarstvo. Širi se, siguran sam, i krug potencijalnih investitora", rekao je Plenković.

"Ovo je poticaj da nastavimo putem kojim smo išli i do sada", rekao je.

Komentirao Uljanik

"Što se tiče Uljanika, oni procjenjuju da smo načinom kako smo se konsolidirali, kako je porasla otpornost situacije na krizne situacije, a krizna situacija je ako morate isplatiti 3,1 milijarde kuna jamstava, mi smo napravili da nije bilo rebalansa proračuna, kriznog poreza, mi smo imali snage to napraviti. Oni vide da smo smanjili potencijalne rizike i glede Uljanika", rekao je Plenković.

"Mi ćemo odluke o Uljaniku donositi na temelju analiza i svih mogućih posljedica", rekao je Plenković.

Nije želio jasno odgovoriti uživa li Žalac njegovo povjerenje

Nije želio pričati o aferama ministrice Žalac. Kaže da je to nebitna priča. No nije želio odgovoriti na pitanje uživa li ministrica Žalac njegovo povjerenje.

"To je sad jedno peti-šesti put. Nisam o tome razgovarao, neću uopće o tome razgovarati. To je nebitna tema. Ovo je bitna tema. Mi smo došli da kažemo koliko je važan ovaj signal S&P-a."

Na pitanje uživa li ministrica njegovo puno povjerenje, odgovorio je:

"Ministrica radi svoj posao."

Nije želio reći uživa li njegovo puno povjerenje.

Onda je došao Jandroković i počeo pričati o Mostu i amandmanima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara