Plenković siguran da će parlamentarna većina podržati poreznu reformu

Plenković siguran da će parlamentarna većina podržati poreznu reformu
Foto: Hina

PREMIJER Plenković poručio je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a da će u srijedu predstaviti treći dio porezne reforme koalicijskim partnerima. Osim toga, Plenković je uvjeren da će porezna reforma u saboru dobiti potrebnu podršku.

"Ministar Marić predstavio je konture porezne reforme, mi ćemo o njoj razgovarati s predstavnicima parlamentarne većine u srijedu i potom ćemo o detaljima izvijestiti javnost", rekao je Plenković koji nije htio otkriti detalje reforme.

Nije komentirao ni što će biti sa smanjenjem PDV-a, javlja N1.

Kaže da je njegova vlada rasteretila gospodarstvo

Premijer je rekao i kako je njegova vlada rasteretila gospodarstvo za 4 milijarde kuna što je, prema njemu, znatno pridonijelo gospodarskom rastu, potrošnji, ali i tome da je dobar dio građana imao veće prihode.

"Nekada koristimo u šali da neki potezi vlade trebaju voditi računa o interesima malog čovjeka. Mislim da je smjer velikog dijela izmjene poreznih zakona usmjeren da ostavimo oveće prihode onima koji veći dio košarice troše na hranu i režije", rekao je i dodao da vlada čini sve kako bi efekti porezne reforme bili najkorisniji onima koji primaju najmanje.

Novinarima je rekao i da su stručnjaci koji su na reformi radili jako kompetentni te da je uvjeren da će većina u parlamentu podržati reformu.

Osim o poreznoj reformi, na Predsjedništvu se raspravljalo i o Agrokoru i nagodbi za koju je Plenković rekao da je jako pozitivna stvar. Za kraj se pohvalio najavama ministra turizma Garija Cappellija da bi ova turistička sezona trebala biti bolja nego prošlogodišnja, javlja N1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara