Odustali svi protukandidati: Plenković danas predaje potpise i obraća se javnosti

Odustali svi protukandidati: Plenković danas predaje potpise i obraća se javnosti

Foto: Hina

ANDREJ PLENKOVIĆ skupio je potrebne potpise za kandidaturu za šefa HDZ-a, a danas će ih predati u središnjici stranke.

Nakon predaje potpisa, u 11 sati, obratit će se medijima. Konferenciju za medije moći ćete pratiti uživo na Indexu i Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, otkako je Tomislav Karamarko odstupio s mjesta predsjednika HDZ-a, vrtilo se nekoliko imena ljudi koji su ga mogli naslijediti. Na početku su najviše spominjani Tomislav Tolušić i Oleg Butković, dok se kasnije najviše spekuliralo o Milijanu Brkiću, Miri Kovaču te ikoni desnice Zlatku Hasanbegoviću. Miro Kovač odustao je od kandidature, rekavši da bi to izazvalo polarizaciju stranke, a od kandidature je odustao i najizgledniji protukandidat Zlatko Hasanbegović. Milijan Brkić, Oleg Butković i Tomislav Tolušić također su odustali od utrke.

Dolazak Andreja Plenkovića na čelo HDZ-a najgori je mogući scenrij za SDP Zorana Milanovića. On je, naime, kampanju za prošle izbore gradio isključivo na strašenju građana Karamarkovim HDZ-om te njegovim radikalnim satelitima. Plenković je umjereni političar desnog centra, koji bi HDZ mogao prikazati kao  umjerenu, europsku i demokratsku stranku lišenu ekstremnog desničarstva. Normalni HDZ je najgori mogući scenrij za SDP. Bez fašističkog i lažnog domoljublja Milanoviću je izbijena jedina karta iz rukava - zastrašivanje Hrvata ideologijom.

Zoran Milanović nedavno je rekao kako HDZ treba reformirati, dok je za Plenkovića kazao kako više pripada liberalnoj struji SDP-a.

"Što radi u HDZ-u, ne znam, ali to je njihova stvar", rekao je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara